Kinderopvang Walcheren

Wat betekent de lockdown voor de kinderopvang?

19 december 2021

Het kabinet heeft op de persconferentie van zaterdagavond 18 december 2021, voor de 2e keer binnen een week strengere coronamaatregelen aangekondigd voor de komende weken. Wat betekent dit voor de kinderopvang?

 

Wat blijft open?
De kinderdagopvang voor de 0 tot 4-jarigen blijft helemaal open. Ook de peutergroepen blijven daarmee volgende week en na de kerstvakantie geopend. De gastouderopvang blijft open, waarbij gevraagd wordt aan ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd om hun kinderen zo min mogelijk te brengen.

 

Wat gaat er dicht?
De BSO (en VSO) gaat niet alleen volgende week dicht, maar ook tijdens de kerstvakantie. Dit betekent dat we ook tijdens de kerstvakantie uitsluitend noodopvang bieden op de BSO. Begin volgende week zullen we de ouders informeren over de noodopvang voor de BSO tijdens de kerstvakantie en de compensatieregeling voor deze ouders.

Wil je meer lezen? Kijk dan op de website van Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/corona-en-kinderopvang

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!