verhaal

‘Hij zat van top tot teen onder het zand’

Ouders over KOW

Ilona woont samen met haar man Michael en zoon Midas (3) in Middelburg. Op maandag en vrijdag gaat Midas naar kinderdagverblijf Dol-fijn in Oost-Souburg.

“Gaan we een nieuw kinderdagverblijf in de buurt zoeken? Dat vroegen we onszelf af toen we vorig jaar verhuisden van Oost-Souburg naar Middelburg. Want ja, dat is wel zo makkelijk. Maar we waren het er heel snel over eens dat Midas gewoon op Dol-fijn zou blijven. Hij heeft het er enorm naar zijn zin en zit er zó goed op zijn plek! Daar rij ik graag een stukje voor om.

Ik bracht Midas voor het eerst naar Dol-Fijn toen hij elf weken oud was. We kozen in eerste instantie voor flexibele opvang in een groep van 0 tot 4 jaar. Maar toen ik de serene rust zag die heerste op de babygroep in het lokaal ernaast (0 tot 2 jaar), heb ik gevraagd of we nog mochten ruilen. Er was nog een plekje vrij, dus dat was snel geregeld. Ik wil zeker geen afbreuk doen aan de flexgroep, maar een babygroep is compleet afgestemd op de allerkleinsten. Rustige kleuren, vaste gezichten, extra veel aandacht en structuur. Het voelde heel vertrouwd en dat was precies wat ik voor Midas wilde.

Midas kan heel fijn spelen. Binnen speelt hij met auto's en buiten zit hij graag in de zandbak.

Dat Dol-fijn voor Midas ook heel veilig en vertrouwd voelt, blijkt wel uit de keer dat ik hem ophaalde vlak nadat hij zich had bezeerd. Het was niks ernstigs hoor, maar toen ik met hem door de gang liep en hij zag juf Chaima staan, riep hij huilend: ‘Ik wil juf Chaima!’. Ik weet nog goed dat ik dacht: ‘Wat bijzonder dat je hier zo goed bent gehecht’. Nog een beeld dat me altijd is bijgebleven, is van juf Kim die Midas buiten zijn fles gaf. Dat deed ze zo liefdevol; mijn dag kon niet meer stuk!

Midas kan heel fijn spelen. Op vrijdag doet hij dat het liefst met Jerayno. Zij zijn echt twee handen op één buik. Binnen speelt hij met auto’s en buiten zit hij graag in de zandbak. Als ik hem ophaal en hij zit van top tot teen onder het zand – in zijn haar, in zijn broekzakken en zelfs in zijn onderbroek – dan weet ik dat het weer een mooie dag is geweest.”