verhaal

‘Ik had de jackpot van veertien pepernoten’

Kinderen over KOW

Lotte woont samen met haar zusje Emma, mama Judith en papa Martijn in Middelburg. Ze zit in groep 5 van basisschool De Aventurijn en gaat daar op maandag en donderdag ook naar de BSO.

“Ik knutsel graag op de BSO. Kleurplaten inkleuren of fantasiedieren bedenken en tekenen, zoals elfen. De juffen zeggen dat ik erg creatief ben. Toen ik op de kast paperclips zag liggen, had ik meteen in mijn hoofd wat ik ermee wilde maken. Ik kleurde wat op papier, knipte het uit, deed er plakband overheen, maakte er een gaatje in en stak er een paperclip door. Tadaaa: een sleutelhanger! Op de BSO knutsel ik meer dan thuis, want mijn huis is vanbinnen bijna helemaal wit. Als ik bij de BSO lijm of verf op de grond laat vallen, is dat minder erg dan thuis.

Laatst speelden we een heel leuk spelletje: het pepernotenspel. Dat werkt zo: als je met een dobbelsteen gooit, mag je een pepernoot pakken maar nog niet opeten. Zo verzamel je pepernoten. Gooi je drie, dan mag je al je pepernoten opeten. Ik had de jackpot van veertien pepernoten. Maar toen moesten we onze pepernoten doorgeven aan degene die naast je zat. De jongen naast mij mocht toen alle pepernoten in één keer opeten!

In de vakanties ga ik ook naar de BSO. We mochten een keer bij de bakker een kaasstengel kopen. Ik nam toen ook nog een muffin!

Op de BSO speel ik graag met Lauren, Lise en Evi. Zij zijn er ook twee dagen per week. Lise en ik zijn al heel lang vriendinnen. Mijn papa is ook bevriend met de vader van Lise. Op maandag is Kas op de BSO, dan vind ik het ook leuk om met hem te spelen. Toen we laatst buiten waren, lag er veel modder op een berg. We maakten een soort slee, zodat we er met onze schoenen overheen konden glijden. Niet met onze billen hoor, want dan word je broek vies.

Juf Colinda, juf Eva en juf Jeanine vind ik lieve juffen. We mogen veel dingen zelf bedenken. In de vakanties ga ik ook naar de BSO. We doen dan altijd leuke activiteiten. In de herfstvakantie gingen we naar een escaperoom. Ook zijn we naar de stad geweest. We mochten toen bij de bakker een kaasstengel kopen. Ik nam ook nog een muffin!”