verhaal

‘Het maakte net zoveel indruk als een dagje Efteling’

Ouders over KOW

Nayara is getrouwd met Sander en werkt als maatschappelijk werker bij Revant. Samen hebben ze dochter Novah (3) en zoon Boris (10 maanden). Allebei de kinderen gaan naar Tuimelaar in Vlissingen. Naar de flexgroep, want papa Sander werkt in ploegen.

“Wij noemen de opvang ‘school’. Het komt regelmatig voor dat Novah ’s ochtends rechtop in haar bedje staat. ‘Mag ik weer naar school?’, vraagt ze dan. ‘Sorry schat, we gaan vandaag niet’. ‘Oh, wat jammer!’ Dit klinkt misschien als een promotiepraatje, maar het is ook wel eens anders geweest hoor. Ze was een huilbaby en had het eerste jaar moeite om te wennen op de opvang. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Ze staat nu te popelen om te gaan. En als haar beste vriendinnetje er ook is, knuffelen ze eerst een half uur voordat ze gaan spelen.

De pedagogisch medewerkers van KOW weten van de kleinste dingen een waar spektakel te maken.

Boris is een ander verhaal. Hij had helemaal geen moeite om te wennen. Als zijn buikje gevuld is en hij heeft een beetje goed geslapen, dan heb je een heel tevreden mannetje die alles wel prima vindt. Doordat Sander onregelmatige diensten werkt, gaan ze de ene week wat vaker naar ‘school’ dan de andere week. Dat varieert van een middagje tot drie dagen. Flexibele opvang is precies wat we nodig hebben en het is fijn dat KOW dit biedt. Door de dag heen volg ik graag de foto-updates via de ouderapp. Zo zie je wat je kinderen allemaal meemaken. Het ene moment zijn ze lekker met water aan het spelen en even later bouwen ze met blokken hoge torens.

Vorig jaar maakten ze een uitje naar de Intratuin, in de bolderkar. Novah vond het fan-tas-tisch! Het maakte misschien wel net zoveel indruk op haar als een dagje Efteling. En dát vind ik zo bijzonder. Als ouder sloof je je soms uit om de leukste activiteiten te bedenken en de pedagogisch medewerkers van KOW weten van de kleinste dingen een waar spektakel te maken. Laatst was het weekthema ‘Regen’ en zag ik via de ouderapp dat ze met paraplu’s binnen stonden te dansen en de grootste lol hadden. Ja, ze hebben het er heel goed.”