verhaal

‘Ze leren om naar elkaar te luisteren’

Ouders over KOW

Ashley woont samen met haar dochter Aivy (3) in Vlissingen. Ze werkt in de bediening bij Strandbar Bombaai in Westkapelle. Om werk en thuis te kunnen combineren, gaat Aivy gemiddeld twee keer per week naar kindercentrum Tuimelaar. Zowel naar het kinderdagverblijf als naar de peutergroep.

“Ik vind het belangrijk dat Aivy andere kinderen leert kennen. In het begin was ze wat verlegen, maar dat is nu wel anders. Ze komt met hele verhalen thuis over wat ze allemaal heeft meegemaakt. Die peuterpraat is zó leuk! Ze heeft het vaak over haar vriendjes van ‘school’: Brodie, Niels, Louk en Tirza. Ook vertelt ze graag over de activiteiten die de juffen organiseren. Van een uitje naar de supermarkt tot met z’n allen luisteren naar een verhaal in de speciale voorleeshoek, omdat het Kinderboekenweek is. Aivy kan een echt ‘meisje-meisje’ zijn, maar is ook een rauwdouwer. Wat ze het allerliefste doet, is fietsen. Op het plein van Tuimelaar rijdt ze eindeloos rondjes en natuurlijk ook thuis in de tuin. Ze was dan ook dolgelukkig met de Frozen-fiets die ze kreeg voor haar derde verjaardag. Uiteraard wel met een mandje voorop, zodat alle knuffels mee kunnen op avontuur. Daarbij draagt ze het liefst haar mooie Elsa-jurk. Zie je het al voor je?

Ik merk aan alles dat de pedagogisch medewerkers mijn meisje goed kennen en dat voelt heel goed.

Vooral op sociaal gebied maakt Aivy grote sprongen door wat ze leert bij Tuimelaar. Ik begreep dat de kinderen om de beurt mogen vertellen als ze in de kring zitten. Niet alleen over wat ze zien of doen, maar ook over hoe ze zich voelen. De peuters worden op zo’n moment geleerd om naar elkaar te luisteren. Ik vind het geweldig dat ze dat op deze leeftijd al oefenen! De medewerkers van Tuimelaar staan altijd voor ons klaar. Hoewel ik als alleenstaande ouder kan rekenen op de hulp van familie en vrienden, is het ook fijn om bepaalde peuterkwesties te bespreken met pedagogisch medewerkers. Ze geven me tips waar ik écht wat aan heb. Ik merk aan alles dat ze mijn meisje goed kennen en dat voelt heel goed. Dat, samen met het plezier dat ze uitstraalt wanneer ik haar ophaal, geeft mij de bevestiging dat ze helemaal op haar plek zit bij Tuimelaar.”