3, 2, 1, boem! Met een harde knal gooien de kinderen van BSO Totempaal een homp klei op tafel, om de luchtbelletjes uit de klei te krijgen en het goed kneedbaar te maken. Vol enthousiasme verzint kunstenares Liesbeth Labeur de volgende opdracht: “En nu gaan we rollen. Roep maar: rol, rol, rol.” De kinderen doen fanatiek mee.

Dit schooljaar gaat Liesbeth bij BSO’s langs om enkele weken achter elkaar kunstworkshops te geven. Deze workshops zijn onderdeel van het programma ‘BSO in beweging’ van Kinderopvang Walcheren. Met als doel om de deskundigheid van de BSO-medewerkers en het activiteitenaanbod te vergroten. Bovendien waardevol voor kinderen om nieuwe talenten te ontdekken en voor iedereen hartstikke leuk!

Iedere keer wat nieuws

Een dominotekening, maanlandschap of linosnede; elke keer verzint Liesbeth wat nieuws om samen met de kinderen te maken. Gewoon met de materialen uit de BSO-kast. “Haar workshops zijn een verrijking”, vertelt Kimberley Manuela, pedagogisch medewerker van BSO Totempaal. Ze wijst naar zo’n twaalf kinderen die druk aan het kleien zijn: “Het clubje daar is elke keer heel enthousiast en wil eigenlijk niet stoppen. Een paar kinderen gaan liever buitenspelen; die ruimte is er ook.”

Extra handen

“Ik ben zelf ook graag creatief bezig, maar na een tijdje roest je toch een beetje vast met de gebruikelijke materialen”, vervolgt Kimberley. “Liesbeth laat ons zien hoe we deze op een andere manier kunnen gebruiken. Ze laat van elke workshop een hand-out achter, zodat wij het later nog eens met de kinderen kunnen doen. De ene keer doe ik mee met de workshop, de andere keer gebruik ik de tijd om een ander kind persoonlijke aandacht te geven, even op te ruimen of activiteiten voor te bereiden. Ook om die extra handen is het fijn dat ze er is. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar.”

Bekijk hier de foto's

Meer leuks op de BSO

Naast de workshops van Liesbeth doen we nog meer! Zo geeft Skills4life beweegworkshops op BSO’s van Kinderopvang Walcheren. De workshops zijn onderdeel van ons programma ‘BSO in beweging’.