verhaal

‘Met haar rugzak op loopt ze met grote stappen naar binnen’

Ouders over KOW

Eline is getrouwd met Marvin en werkt bij de gemeente Middelburg. Samen met hun twee dochters Jasley en Jilou wonen ze in Arnemuiden. Jilou gaat iedere dinsdag en vrijdag naar kinderdagverblijf ’t Vierschip.

“Voor ons is kinderopvang een mooie aanvulling op onze opvoeding thuis. Ook is het op deze manier goed te combineren met ons werk. De kinderen ontdekken en leren er veel, zoals samen spelen. Toen Jilou vijftien weken oud was, ging ze voor het eerst naar ’t Vierschip. Haar oudere zus Jasley heeft hier ook gezeten. We waren er dus al bekend. Inmiddels zitten we nu op een nieuwe locatie, in basisschool ’t Vierschip. Jasley gaat hier naar school.

Voorheen reed ik tussen twee locaties heen en weer, maar dat is nu niet meer nodig. Ideaal! Ook maakt de jongste zo alvast kennis met school. De locatie en omgeving zijn vertrouwd. In de pauzes buiten zoeken Jasley en Jilou elkaar weleens op. Ze spelen op andere pleinen, maar kunnen elkaar wel zien. Even gluren en zwaaien!

Dingen die Jilou op de opvang leert, neemt ze ook mee naar huis. Als we een boterham gaan eten, zit ze klaar om eerst een liedje te zingen.

Jilou vindt het leuk om boekjes te lezen. Vaak wordt er in de kring of aan tafel een verhaal verteld. Dan zie ik op de foto’s in het ouderportaal Konnect dat ze aandachtig zit te luisteren. Wat Jilou het allerliefst doet? Verven met haar handen. Soms zie ik nog wat verf aan haar vingers zitten als ze thuiskomt. Dan zit ze met haar handjes te draaien en laat ze blij de verf zien. Natuurlijk neemt ze haar creaties mee naar huis. Vol trots laat ze haar kunstwerken aan ons zien. De tekeningencollectie wordt bijna iedere week uitgebreid.

Jilou gaat graag naar ’t Vierschip. Als ik haar ’s ochtends breng, loopt ze met haar rugzak op met grote stappen naar binnen. En als ik haar weer ophaal, komt ze met een grote lach op haar gezicht aanrennen. Dingen ze die op de opvang leert, neemt ze ook mee naar huis. Als we thuis een boterham gaan eten, zit Jilou klaar om eerst een liedje te zingen. En heeft een kind zijn verjaardag gevierd? Dan merken we dat meteen aan de liedjes die ze zingt. Ook haar eigen verjaardag maakte indruk. Er werd gezongen en ze mocht natuurlijk trakteren. Ze kreeg een leuke feestmuts op die ze daar had gemaakt. Thuis liep ze daar nog lang mee rond.”