Heb je vragen of loop je ergens tegenaan?
Neem dan contact op met de extra-opvangcoördinatoren via 0118 – 61 79 49 (tussen 09.00 en 12.00 uur).

Hoe vraag ik opvang aan?

 • Login op het ouderportaal Konnect. Dit kan via de app op je mobiele telefoon of via je browser.
 • Ga in het menu naar ‘Agenda’.
 • De opvangkalender verschijnt. Klik op de knop rechts onderin, als je op je telefoon kijkt. (Als je op de computer kijkt, zit de knop rechtsboven.)
 • Kies voor ‘Dag aanvragen’ en geef de gewenste datum en tijden door.
 • In het volgende scherm kun je ervoor kiezen om nog een dag toe te voegen of om de aanvraag in te dienen.
 • Als je een contract voor flexibele opvang hebt, krijg je de vraag hoe je de aanvraag wilt voldoen. Als je nog voldoende voorraad hebt, kies je altijd voor Flexibele uren. Als je geen tegoed meer hebt, kies je voor De aanvraag in rekening brengen op de factuur. (Handig: in Konnect zie je precies hoeveel tegoed je nog hebt onder Account).
  Als je een vakantie- en studiedagencontract hebt, staat er standaard In rekening brengen op factuur.
 • Voor het indienen kun je (optioneel) een vervalmoment selecteren. Daarmee geef je aan wanneer je
  de aanvraag wilt laten vervallen. Als de extra-opvangcoördinatoren jouw aanvraag op die vervaldatum nog niet beoordeeld hebben, vervalt de aanvraag automatisch.
 • Een statusoverzicht van al je aanvragen vind je onder dezelfde knop. Kies voor ‘Aanvragenoverzicht’.

Een extra-opvangcoördinator van Kinderopvang Walcheren gaat met jouw verzoek aan de slag. Als er plek is, ontvang je via het ouderportaal een goedkeuring op je aanvraag. Is er geen plek, dan zie je dat ook terug in het ouderportaal. Tip: zorg dat je notificaties aan staan, dan krijg je een seintje als de aanvraag is verwerkt.

Spelregels

Aan een contract voor (super) flexibele opvang en een vakantie- en studiedagencontract zijn spelregels verbonden. Zoals de minimale afname of wanneer je de opvang uiterlijk aan moet vragen. We hebben ze allemaal voor je op een rij gezet:

Zie ook de algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen over (super) flexibele opvang

 • Wanneer weet of hoor ik of mijn kind kan komen na een aanvraag voor opvang?

  Flexibele opvang of opvang met een vakantie-studiedagencontract kun je vanaf 3 maanden tot 1 werkdag vóór de betreffende datum via Konnect aanvragen. De afdeling Extra Opvang bekijkt je aanvraag zo snel mogelijk.

  Als er plek is, ontvang je via Konnect een goedkeuring van je aanvraag. Is er geen plek, dan zie je dat ook terug in Konnect. Tip: zorg dat je notificaties aan staan, dan krijg je een seintje als de aanvraag is verwerkt.

 • Hoe weet ik wanneer mijn (super) flexibele uren op zijn?

  Hoeveel uren je nog tegoed hebt, vind je heel makkelijk terug in de app. Klik in het menu op Account en daarna op Tegoeden. Hier vind je de actuele status van jouw urentegoed.

 • Kan ik mijn (super) flexibele uren ophogen of verminderen via het ouderportaal?

  Het aanpassen van flexibele uren die zijn vastgelegd in een overeenkomst kan niet via het ouderportaal. Hiervoor kun je terecht bij onze afdeling klantadvies. Zij helpen je graag. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 0118 – 61 45 32 en per mail via klantadvies@skow.nl.

  Houd rekening met de minimale afname van 22 uur per maand bij het kinderdagverblijf, 12 uur per maand bij de buitenschoolse opvang en 4 uur per maand bij de voorschoolse opvang.

 • Flexibele opvang kinderdagverblijf - Ik heb al flexibele opvang aangevraagd, maar ik wil de eind- of begintijd verlengen. Wat moet ik doen?

  Je kan hiervoor een extra aanvraag indienen. Let op: vraag je voor het verlengen minder dan 3 uur extra opvang aan, dan krijg je een melding dat dat niet kan. Dit komt doordat we bij flexibele opvang werken met een minimale afname van 3 uur. In dit geval gaat het om een verlenging en dus in totaal om meer dan 3 uur, maar het systeem ziet dat niet zo. Vandaar dat je een melding krijgt. Stuur in dat geval een mailtje naar extraopvang@skow.nl, dan zorgen wij dat het wordt geregeld.

 • Kan ik op elke BSO flexibele opvang afnemen?

  Het flexibele opvangcontract voor de BSO is beperkt beschikbaar op een locatie en wordt niet op alle KOW-locaties aangeboden.

  • Ouders die nu een flexibel BSO-contract hebben, kunnen dat behouden (volgens onze nieuwe algemene voorwaarden).
  • Ouders die een nieuw flexibel BSO-contract willen afsluiten, kunnen bij onze afdeling Klantadvies de mogelijkheden navragen.
 • Flexibele opvang BSO - Waarom kan ik alleen nog dagen en dagdelen aanvragen?

  Als je in 2024 flexibele opvang voor de BSO aanvraagt, kun je kiezen voor afname in dagdelen in plaats van uren. De tijdsblokken kun je terugvinden in onze algemene voorwaarden. Voor ons als organisatie is deze aanpassing noodzakelijk, want hierdoor kunnen we de kindbezetting optimaliseren en beter laten aansluiten op de personeelsroosters.

  Wat achtergrondinformatie: flexibele opvang is een lastig product om kostendekkend te maken. Ten eerste vanwege het vrijhouden van kindplaatsen. Voor kinderen met een flexibel contract houden we immers van maandag tot en met vrijdag plaatsen vrij, terwijl we op die dagen ook kinderen met een vast contract zouden kunnen plaatsen. Ten tweede komen kinderen soms maar 1 of 2 uur naar de BSO, terwijl wij medewerkers voor een volledige dienst moeten inzetten.

  Je ziet dat in Nederland daarom nog maar weinig kinderopvangorganisaties flexibele opvang aanbieden. Voor ons gaat het nog een stap te ver om hiermee te stoppen. We begrijpen dat ouders niet altijd de keuze hebben voor vaste opvang door hun eigen wisselende werkrooster. Daarom kiezen we er nu voor om in beperktere vorm flexibele opvang aan te bieden. We hebben daarom voor 2024 enkele voorwaarden aangepast, zodat het voor ons werkbaar en kostendekkend wordt. De aanpassingen zijn goedgekeurd door de cliëntenraad, omdat zij de noodzaak ervan inzien.

 • Flexibele opvang BSO - Mag ik mijn kind eerder ophalen dan de eindtijd?

  Uiteraard is het mogelijk om je kind eerder op te halen van de BSO (dan de eindtijd van het dagdeel). Wij kiezen voor dagen en dagdelen om ons aanbod kostendekkend te maken, maar je bent vrij om je kind op te halen wanneer jij wil.

 • Flexibele opvang BSO - Hoe vraag ik de juiste tijden aan bij een studiedag?

  Als je BSO wilt afnemen op een studie(mid)dag of vrije uren van school, staan hier wellicht niet de juiste tijdsblokken. Passen de genoemde tijdsblokken niet bij de opvang die jij nodig hebt? Zet dan de gewenste tijden in de opmerkingen bij jouw aanvraag.

  Houd hierbij wel rekening met de vaste tijdsblokken:

  • Voor een studiedag zijn de tijdsblokken:
    • 08.00 – 17.30 uur
    • 08.00 – 18.00 uur
    • 08.00 – reguliere eindtijd school
  • Voor een studiemiddag of vrije uren van school zijn de tijdsblokken:
   • incidentele eindtijd van school – 17.30 uur
   • incidentele eindtijd van school – 18.00 uur

  Als jouw aanvraag mogelijk is, zorgt de extra-opvangcoördinator voor de registratie van de juiste tijden en worden alleen deze uren afgeschreven van je tegoed of in rekening gebracht.

Kom je er niet uit?

Je mag onze extra-opvangcoördinatoren altijd bellen of mailen voor hulp of advies. Ze zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar op 0118 – 61 79 49 (tussen 09.00 en 12.00 uur).