verhaal

‘Ik krijg nog net een kus voordat ze ervandoor vliegt’

Ouders over KOW

Tamara is getrouwd met Kees-Jan en werkt als Verzorgende IG bij zorgcentrum Simnia van SVRZ. Samen hebben ze zoon Tygo (6) en dochter Mirre (2). Mirre gaat twee ochtenden per week naar peutergroep Kwetternest in Meliskerke.

“‘Klop, klop, klop, tik, tik, tik’, begon Mirre laatst te zingen toen ik een verhaaltje vertelde over de ark van Noach. ‘Wat goed van je! Heb je dat bij Kwetternest geleerd?’ Ze knikte trots ‘ja’. En dat klopt ook, want van het voorjaar was het thema ‘Bas gaat naar de bouwplaats’. Ik vind het bijzonder hoe de medewerkers de verhalen uit de Bijbel verwerken in de thema’s op de groep.

Mirre is een heel enthousiast meisje. Ze was het dan ook snel gewend op de peutergroep. Bij Tygo was dat destijds wel anders. Maar ook dat is goed gekomen. Gelukkig maar, want ze leren er een hoop: omgaan met andere kinderen, luisteren in de kring, op je beurt wachten, liedjes zingen… Mirre was er ook echt aan toe om naar de peutergroep te gaan. Als ik haar breng, krijg ik net nog een kus voordat ze ervandoor vliegt en lekker gaat spelen. ‘Doei mama!’ roept ze dan vrolijk.

Bij Kwetternest krijg ik echt het gevoel dat ze iedere peuter individueel bekijken.

Bij Kwetternest gaan de kinderen vaak buiten op avontuur. Via de ouderapp beleven we dit als ouders mee. Dat ze op pad gaan om de omgeving te ontdekken, vinden Kees-Jan en ik belangrijk. Daar steken peuters toch het meest van op. Denk aan het leren van de kleuren door het zoeken van bloemetjes. En om weer even op het thema ‘Bas gaat naar de bouwplaats’ terug te komen: dit voorjaar zouden ze op excursie gaan naar een bouwplaats in het dorp. Dat is toch super! Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten.

Bij Kwetternest krijg ik echt het gevoel dat ze iedere peuter individueel bekijken. Bij Mirre loopt de spraakontwikkeling wat achter. Het is nog niet zorgwekkend, maar toch denken de medewerkers nu al mee hoe we daarop kunnen inspelen. Bijvoorbeeld door het bezoeken van een logopedist of het aanvragen van extra dagdelen op de groep. Ieder kind krijgt persoonlijke aandacht en dat is echt heel waardevol.”