Begin april lanceerden we met veel enthousiasme het Groenteboxjes-project bij Kinderopvang Walcheren. Een initiatief dat mogelijk werd gemaakt door JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), in samenwerking met supermarktketen Aldi en de gemeente Middelburg. Bijna alle peutergroepen en kinderdagverblijven (2-4 jaar) hebben deelgenomen aan dit leerzame en smaakvolle project.

Smikkelen en smullen

Gedurende dit project hebben we samen met de kinderen een smaakvolle ontdekkingsreis gemaakt door de wereld van groenten. Van kleurrijke paprika’s tot knapperige worteltjes, elk kind heeft zijn eigen voorkeuren ontwikkeld en nieuwe smaken leren waarderen. Op de groepen zagen we hoe enthousiast de kinderen waren bij het proeven van verschillende groenten, hoewel sommige groenten natuurlijk populairder waren dan andere.

Vers uit de aarde op je bordje

Tijdens het project hebben we de kinderen ook laten ontdekken waar groenten vandaan komen. We hebben zaadjes geplant in onze moestuin, zodat de kinderen konden zien hoe groenten groeien. We hebben allerlei leuke activiteiten gedaan, zoals het spelen van groentememory om de verschillende groenten goed te leren kennen. Daarnaast hebben we geknutseld met groente als thema en geoefend met de gebaren die bij de verschillende groenten horen. We hopen dat dit project het eten van groenten een stukje leuker en makkelijker heeft gemaakt.

Aldi Vouchers

Om het Groenteboxjes-project feestelijk af te sluiten, krijgt ieder kind een groenteboxje mee naar huis, inclusief ALDI vouchers als extraatje. Met deze vouchers kunnen ouders gratis groenten ophalen bij een ALDI-filiaal in de gemeente Middelburg.

Op naar nog meer gezonde en smakelijke avonturen!