De meeste ouders hebben een stuk minder vakantiedagen dan hun kind. En dat is soms een heel gepuzzel. Goed nieuws! De meeste BSO’s zijn in de vakanties hele dagen geopend. En op onze Vakantie BSO hoeft jouw kind zich niet te vervelen.

In de schoolvakanties maken de pedagogisch medewerkers er een echt feestje van. Ze gaan met de kinderen naar het strand, doen workshops, dansen, maken muziek, bereiden lekkere hapjes, gaan naar voorstellingen en musea en nog veel meer. Zo ontdekt én leert je kind elke vakantie weer wat nieuws. En heeft je zoon of dochter een keer geen zin om mee te doen? Dan mag dat ook. Het is tenslotte vakantie!

Jasper Lampert is Projectmedewerker BSO. In deze rol zorgt hij ervoor dat de BSO in de schoolvakanties nóg leuker is! Hij organiseert uitstapjes en bijzondere activiteiten die worden uitgevoerd door medewerkers van KOW of externe aanbieders.

“De vakanties hebben altijd een thema. In de zomervakantie van 2020 was het thema ‘Een wereldreis in zes weken’, omdat door het coronavirus voor veel kinderen een reis naar het buitenland in het water viel. Met dit thema kregen ze toch nog een vakantiegevoel. Iedere week bezochten we een ander continent. We begonnen in Europa en eindigden in Azië. De leukste activiteiten kwamen voorbij: van het bouwen van iglo’s en het maken van een werkende vulkaan tot dotpainting van gekko’s en het bouwen van een drive-in bioscoop.

De thema’s en activiteiten bedenken we in de klankbordgroep BSO-activiteiten (zo noemen we een overleg met BSO-collega’s waarin we meningen vragen en ideeën ophalen, red.). De wensen en ideeën zijn onze grootste inspiratiebron. Vlak voor de vakantie begint, ontvangen alle locaties een vakantiepakket met materialen en een activiteitenboek. We nodigen ook externe docenten en specialisten uit om samen met de kinderen iets nieuws te leren. Denk aan een DJ-workshop, kinderyoga, Voetjebal, 3D-printen, scheikundige proefjes of koken met een chef-kok. Of we trekken eropuit: excursies naar Terra Maris en Fort Rammekens of op pad met een boswachter. We zoeken de samenwerking met verenigingen, sportclubs en andere lokale initiatieven om gave activiteiten te organiseren voor de kinderen.

Voor het uitgebreide activiteitenaanbod in de vakanties hoeven ouders niets extra’s te betalen. We doen er alles aan om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.”