Ruim 30 locaties van Kinderopvang Walcheren (KOW) hebben zich deze maand ingezet voor Voedselbank Walcheren. Ouders, kinderen en medewerkers konden tijdens de actieweek van 19 tot en met 23 december houdbare producten inleveren op de locatie waar hun kind opvang krijgt. Dit leverde behoorlijk wat volle kratten op, die vandaag door kinderen van KOW zijn overhandigd aan de Voedselbank. Met daarbij ook een mooie donatie van duizend euro.

Van havermout tot tandpasta

Deze week zijn alle kratten op de locaties opgehaald en het eindresultaat mag er zijn: tafels en kratten vol met de meest uiteenlopende producten. Van havermout tot tandpasta en van blikken soep tot luiers. “We zijn blij en trots dat zoveel locaties zich hebben aangemeld om hun steentje bij te dragen aan deze actie”, vertelt Annemiek Koppejan, directeur-bestuurder bij KOW. “Het enthousiasme waarmee onze medewerkers, ouders en kinderen dit initiatief hebben omarmd is hartverwarmend.”

Springen om producten

Aan het eind van ieder jaar doet KOW een donatie aan een organisatie. Dit keer is dat dus Voedselbank Walcheren. “Het wordt steeds drukker bij de voedselbank”, legt Annemiek uit. “De vrijwilligers staan de springen om producten.” Emmy de Kraker – Pauw, voorzitter van Voedselbank Walcheren, was vandaag met een team van vrijwilligers op het kantoor van KOW om alles in ontvangst te nemen. Emmy: “Toen ik binnenstapte, wist ik niet wat ik zag. Ik dacht, we komen gewoon wat kratjes ophalen, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. We zijn iedereen die hieraan heeft bijgedragen ontzettend dankbaar.”