verhaal

‘We proefden cake met courgette’

Kinderen over KOW

Fleur woont samen met haar mama Kimberley, papa Marco en zusje Tess in Arnemuiden. Ze zit in groep 5 van basisschool Oleanderhof. In de school zit ook BSO Oleanderhof. Daar gaat Fleur op dinsdag heen.

“Het allerleukste om op de BSO te doen, vind ik schooltje spelen. Dan is iemand de juf, pakken we boeken en doen we net alsof dat onze Chromebooks zijn. Want in de klas werken we daar vaak op. We spelen dan ook in de gymzaal, bijvoorbeeld tikkertje. Wat ik goed kan, is loomen. Ik heb al veel armbandjes gemaakt, ook voor andere kinderen. Ik heb er één aan mijn zusje gegeven en één aan een vriendin in mijn klas.

Met juf Eline bakken we vaak cake, zoals paddenstoelencakejes. Wij mogen dan het beslag maken en de cakejes versieren. Laatst hebben we ook courgettecake geproefd op de BSO. Eigenlijk lust ik helemaal geen courgette, maar dit was echt lekker! Ik vind de juffen heel leuk. Ze komen altijd op goede ideeën om samen te doen, zoals iets knutselen of wat bouwen met LEGO.

Het allerleukste om op de BSO te doen, vind ik schooltje spelen.

Op de BSO speel ik vaak met Naomi. Zij zit ook in mijn klas. We spelen dan in de gymzaal, buiten of knutselen samen. Laatst knutselden we een mandje van papier. Of we gaan kleuren in de kleurboeken uit de kast. Ik hoop dat er nog meer vriendinnen uit mijn klas naar de BSO komen. Dan hebben we nóg meer ideeën en kunnen we nog meer samenspelen.

In de vakanties ga ik soms ook naar de BSO. In de herfstvakantie organiseert korfbalvereniging TOP Arnemuiden activiteiten waar wij ook aan mee mogen doen. Ik korfbal daar ook, dus dat vind ik superleuk. Dinsdag is mijn trainingsdag. Dan eet ik op de BSO nog een extra cracker, kleed me om en ga dan door naar de sporthal. Die ligt vlakbij, dus dat is fijn.

Buitenspelen vind ik ook leuk. Meestal ga ik met Naomi schommelen; we maken dan zelf een schommel op het duikelrek. We noemen dat de tweelingschommel. Maar het liefst speel ik toch binnen. Laatst probeerden we onder de tafel een doolhof van karton te maken. We hadden allemaal spullen neergelegd en gingen erop tekenen, het uitknippen en opplakken. Daarna deden we de lichten uit; het leek wel een logeerpartij in het donker!”