verhaal

‘Ze noemen hem ook wel Picasso’

Ouders over KOW

Nina woont samen met haar man Jeffrey en zoon Keano (3) in Nieuw- en Sint Joosland. Keano gaat daar twee ochtenden per week naar peutergroep Kiekeboe. Leuk weetje: daar werkt Elly en zij heeft papa Jeffrey ook nog op de groep gehad!

“Je hoort wel eens over kinderen die bij het ophalen niet mee naar huis willen. Keano is er zo eentje, haha. Zó leuk heeft hij het bij juf Elly en juf Natasha. Keano is een jongen die uitdaging en prikkels nodig heeft en die vindt hij bij Kiekeboe. Naast spelen met andere kinderen leert Keano bij Kiekeboe ook luisteren, in de kring zitten en samen opruimen. Dat is wat hem straks op school ook te wachten staat, dus ik vind het fijn dat hij daar nu al op wordt voorbereid. Al had Keano in het begin met het opruimen wel wat moeite. Thuis hebben we hem geleerd om het speelgoed dat buiten zijn speelkleed ligt netjes op te ruimen. Bij Kiekeboe gaat het anders: de juf heeft een bakje met geplastificeerde kaarten. Iedere peuter pakt er eentje uit. Op het kaartje staat welke speelhoek of welk speelgoed je gaat opruimen. En ja, dat kan dus ook betekenen dat je iemand anders zijn speelgoed op moet ruimen. Daar was Keano het niet zo mee eens. Inmiddels gaat dat een stuk beter. ‘Weer wat geleerd!’, denk ik dan.

Keano is een jongen die uitdaging en prikkels nodig heeft en die vindt hij bij Kiekeboe.

Zo dol als Keano is op rennen en vliegen, zo gek is hij ook op verven. Ze noemen hem ook wel Picasso. Dat vind ik leuk om te horen, omdat hij dat creatieve echt van mij heeft. Voor Moederdag had hij bij Kiekeboe een prachtig schilderij met allemaal mooie hartjes gemaakt. Hij had er echt zijn best op gedaan. Dat kunstwerk heeft natuurlijk een mooi plekje gekregen in huis.

Jeffrey werkt in de internationale offshore en is dus regelmatig vier weken van huis. Dat is niet altijd makkelijk voor Keano. Vooral in de eerste week dat Jeffrey weg is, kan Keano wat aanhankelijker zijn. Elly en Natasha hebben daar alle begrip voor en houden daar extra rekening mee. Ik kan niet anders zeggen dan dat we dolblij zijn met zo’n liefdevolle plek voor Keano.”