verhaal

‘Hij moet altijd alle juffen gedag zeggen’

Ouders over KOW

Rosanna woont met haar partner Wesley en hun twee zoons Mason en Luca in Vlissingen. Mason is iedere dinsdag bij zijn opa en oma. Op de andere dagen gaat hij ‘s ochtends naar peutergroep Windorgel. Broertje Luca gaat naar een andere peutergroep van Windorgel.

“Mason en Luca verschillen dag en nacht. Luca is de boef in huis, Mason is de rust zelve. Vooral in het begin kijkt Mason de kat uit de boom. Zo ook toen hij net naar Windorgel ging. Afscheid nemen vond hij lastig. Eerst ging Mason alleen op de maandag- en donderdagochtend. Die ruimte ertussen was te groot voor hem. Juf Wendy, zijn mentor, vertelde ons over voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Door zijn VVE-indicatie gaat Mason nu vier dagdelen per week naar de peutergroep. Dat doet hem goed!

Mason krijgt ondersteuning op sociaal-emotioneel vlak. Ook heeft hij nu meer structuur. We merken dat hij het nu veel leuker vindt en inmiddels ontzettend gegroeid is. Laatst kwam de Boekfiets langs. Tijdens het voorlezen werd er een vraag gesteld. Normaal zou Mason wat verlegen blijven zitten, maar nu sprong hij op en riep het antwoord. Dat had hij hiervoor nooit gedaan. We zien hem echt ontplooien. Het is een heel ventje aan het worden. Dat maakt ons trots.

De juffen hebben aandacht voor ieder kind; Mason mag zichzelf zijn. Ik zie dat ze een band met elkaar ontwikkelen.

Wesley en ik brengen Mason met een goed gevoel naar Windorgel. We kunnen hem daar met een gerust hart achterlaten. De juffen hebben aandacht voor ieder kind; Mason mag zichzelf zijn. Ik zie dat ze een band met elkaar ontwikkelen. Zo moet Mason bij het ophalen altijd alle juffen gedag zeggen. Als we bijna de deur uit zijn maar een juf zijn vergeten, keren we om. Hij moet dan nog even zwaaien of een high five geven.

Mason vertelt thuis graag over wat hij allemaal op de peutergroep meemaakt. Dan weet ik dat hij een leuke dag heeft gehad. Zo werd er tijdens de afsluiting van de zomerschool een picknick georganiseerd. Wesley, Luca en ik waren ook uitgenodigd. Ieder kind nam wat lekkers mee. Ook was er tijdens Sinterklaas een Piet met een gitaar en gingen ze samen liedjes zingen. Daar had Mason het weken later nog over. Dan heeft het echt indruk gemaakt!”