Groeien in je eigen tempo

Spelen en ontwikkelen gaan bij KOW hand in hand. We doen leuke en uitdagende activiteiten en bieden je allerlei soorten speelgoed aan. Ook helpen we je vriendjes te maken en om te gaan met andere kinderen. We kijken altijd naar wat je kan en wat je nodig hebt. Want groeien doe je bij ons in je eigen tempo. In ons pedagogisch beleid staat hoe we ons iedere dag inzetten om jou de beste start te geven voor de toekomst. Want mooie kinderjaren gaan een leven lang mee.

Ontdek ons kinderdagverblijf in jouw buurt:

Of bekijk alle locaties

Hoera, je bent zwanger!

Een prachtige tijd, maar ook een tijd waarin veel geregeld moet worden. Bijvoorbeeld het kiezen van een kinderdagverblijf. Maar hoe doe je dat? Lees hier onze tips.

Even binnenspieken

Op onze kinderdagverblijven hebben we een vast dagritme. Kinderen houden van deze structuur. Het geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel. Kijk een dagje met ons mee!

08:06

Goedemorgen, wat fijn dat je er weer bent! Doe je jas en schoenen maar uit en leg ze in je doos. Eén voor één komen de ouders binnen met hun baby, dreumes of peuter. Klaar voor een nieuwe dag spelen en ontdekken.

08:10

Tijdens de overdracht bespreken we met ouders hoe het met hun kind gaat. Heeft hij lekker geslapen? Zijn er bijzonderheden? Bij baby’s vragen we altijd wanneer het tijd is voor het volgende voedingsmoment. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Nog even zwaaien. Veel plezier vandaag!

08:27

We beginnen de dag met vrij spel. De kinderen spelen met de blokken. Dat wordt een hoge toren! Boem, daar ligt hij alweer om. Met de baby’s wordt gekroeld of we leggen ze in de grondbox. In deze veilige en rustige omgeving hebben ze alle ruimte om te rollen, grijpen, voelen, kruipen, klimmen en staan.

09:11

Het is tijd voor de eerste slaapronde: de baby’s zijn alweer een tijdje wakker en gaan naar bed. Slaap lekker! De oudere kinderen ruimen op. Mmm, wat is de juf in de keuken aan het maken?

09:26

Van spelen krijg je trek. We drinken water of thee en de medewerkers schillen fruit aan tafel. Op deze manier leren de kinderen dat een appel niet alleen maar uit stukjes bestaat, maar rond is en een klokhuis en een steeltje heeft. Om de beurt mogen de kleintjes een stukje fruit pakken. Zo leren ze delen en op hun beurt te wachten. Jammie, meloen!

09:44

“Zo gaat de molen, de molen, de molen…” De kinderen zwaaien enthousiast met hun armen mee. Samen liedjes zingen is goed voor de taalontwikkeling. Nog een keertje? Jaaaaa!

09:56

Nog even naar het toilet of een schone luier en dan gaan we creatief aan de slag. Zo oefenen we verschillende vaardigheden en ontwikkelen we onze fijne motoriek. Dat doen we vandaag met vingerverf en een schort. Wow, wat heb jij goed je best gedaan!

10:22

De kleine wiebelkontjes hebben lang genoeg aan tafel gezeten. Het is weer tijd om te spelen. Als het kan, doen we dat buiten. Buiten ervaren de kinderen de seizoenen, de veranderingen van het weer en de frisse lucht. Ze roetsjen van de glijbaan, racen op een loopauto of maken taartjes in de zandbak. Hé, is dat een regenworm? Er is zoveel te ontdekken!

10:27

De allerkleinsten worden wakker en hebben een fijn een-op-eenmomentje tijdens het verschonen. Ze gaan mee naar buiten waar ze genieten van de ‘grote’ kinderen die spelen en van het zonlicht dat schijnt door de bladeren van de bomen: een waar spektakel!

11:28

We zetten het speelgoed weer op z’n plek, wassen onze handen en gaan aan tafel. Tijd voor de lunch. We bieden gezonde keuzes aan en stimuleren peuters zelf hun boterham te smeren. ‘Wat wil ik er vandaag eens op? Kaas of appelstroop?’ Wat gezellig, zo met z’n allen aan tafel!

12:17

Gaap! Plezier maken is toch ook wel vermoeiend. De oudere kinderen die nog een middagdutje doen, brengen we naar bed. Slaap zacht. Kom maar even bij van alle indrukken.

12:33

De baby’s hebben het rijk alleen. We geven ze een fles en knuffelen erop los. ‘Hé, wie is dat?’ Samen maken we de grootste lol en ontdekken we onszelf in de spiegel.

14:16

Wisseling van de wacht. De oudere kinderen ontwaken en hebben weer genoeg energie voor de rest van de dag. Met een stukje fruit of groente en een beker water worden ze rustig wakker. Nu is het tijd voor de kleintjes om even bij te komen. Doe je oogjes maar toe.

14:41

“O-oh! Daar komt… Krrr…okodil! Hij spettert en spattert en de modder vliegt alle kanten op!” De kinderen hangen aan onze lippen. Voorlezen prikkelt de fantasie en stimuleert de taalontwikkeling. Door details aan te wijzen en open vragen te stellen, betrekken we de kleintjes er actief bij.

15:53

Groot worden kost veel energie. Aan het eind van de middag bieden we nog een gezond en lekker tussendoortje aan. Bijvoorbeeld een soepstengel, koekje of cracker.

17:08

We gaan nog even lekker buitenspelen. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Hè wie is dat? Mamaaa! De een vliegt je om de nek en de ander denkt: nu al? Tijdens de overdracht vertellen we wat we vandaag hebben gedaan en of er bijzonderheden waren. Moe maar voldaan gaan alle kinderen weer naar huis. Dag, tot gauw!

Ontdek onze ouderapp

Benieuwd wat je kind meemaakt bij het kinderdagverblijf, de peutergroep of de buitenschoolse opvang? Beleef de dag mee met ons ouderportaal Konnect. Deze app is te downloaden via de Appstore en de Playstore.