verhaal

‘Ik won van juf Jasmijn!’

Kinderen over KOW

Liza is 8 jaar. Ze woont samen met haar mama Dineke in Domburg. Ze vindt het heerlijk om zo dichtbij het strand te wonen! Ze zit in groep 5 van basisschool De Golfslag. In de school zit ook BSO Watertoren. Daar gaat Liza op dinsdag en donderdag heen.

“We mogen veel buitenspelen op de BSO. Dat vind ik heel leuk! Op ons schoolplein heb je een klimrek, een glijbaan en een pingpongtafel. Naast het plein is een grote speeltuin waar we ook vaak naartoe gaan, want daar heb je een kabelbaan, een schommel en een speelbos. Het einde van de kabelbaan is het leukst, want dan vlieg je zo omhoog!

In de vakantie doen we veel activiteiten. Wat ik deze zomer het leukst vond? T-shirts pimpen met juf Magda! Uit speciaal papier knipte ik figuurtjes. Die legde ik op het shirt. Ik moest heel even wachten toen de juf er met een apparaatje overheen ging. En toen was mijn shirt klaar. Ik heb gekozen voor hartjes, strepen en glitters.

In de vakantie doen we veel activiteiten, zoals T-shirts pimpen met juf Magda.

 

Een iglo maken van suikerklontjes en lijm was ook heel leuk. Wij wilden een iglo maken met een boog, maar – boem! – die stortte zo in. Toen moesten we erg lachen. Ik vind het soms wel jammer dat mijn vriendinnetjes Sofie, Maren en Izzy niet naar de BSO gaan. Maar ik vind het ook heel leuk om met Hannah en Zoë te spelen. Zij zitten al in groep 6, maar ik ken ze goed omdat groep 5 en 6 op onze school een combiklas is. We spelen vaak paardje op het schoolplein.

Als ik me heel erg verveel, verzint juf Jasmijn altijd leuke dingen om te doen. Eén keer speelden we samen mijn favoriete spel uit de grote spelletjeskast: Stratego Junior. We waren net op de helft van het spel toen mama me al kwam ophalen. We mochten het nog even afmaken. Gelukkig, want ik won van juf Jasmijn!”