verhaal

‘De glitter spoot zo op mijn T-shirt’

Kinderen over KOW

Finn woont samen met zijn mama Mattie en zusje Nina in Oost-Souburg. Hij zit in groep 7 van basisschool De Parelburcht. In de school zit ook BSO Parelvangers. Daar gaat Finn op donderdag heen.

“Wat ik het allerliefste doe op de BSO is knutselen, zoals tekenen. Ik maak er een heel fantasieverhaal van. De vorige keer had ik hoofden getekend met ogen, een mond, een neus en een strik. Zij vielen toen de aarde aan. Ik deed er glitter over en plakte er een held op, die iedereen redde. Ik vind het leuk om mijn fantasie te gebruiken. En als ik een foutje maak, gooi ik de tekening niet weg maar maak ik er iets anders van.

Ik speel graag spelletjes. De juffen gelukkig ook, dat vind ik gezellig. Monopoly en Qwixx zijn mijn favoriete spelletjes. Qwixx heb ik op de BSO voor het eerst gespeeld. Er was een invaljuf die zei dat Qwixx een erg leuk spel is, met gekleurde dobbelstenen en scorekaarten. Je hoeft niet op je beurt te wachten, want als iemand dobbelt kan iedereen de punten opschrijven. Ik kende het nog niet. We haalden het uit de kast, de juf legde het uit en we gingen het met een groepje spelen. Toen dacht ik: wat een súperleuk spel, dit wil ik vaker spelen. Als ik win, maakt dat het natuurlijk extra leuk.

Qwixx heb ik op de BSO voor het eerst gespeeld. Toen dacht ik: wat een súperleuk spel, dit wil ik vaker doen.

Een poosje terug kwam er een mevrouw op de BSO langs die haar zolder had opgeruimd. Ze had allemaal leuke spulletjes meegenomen, zoals naald en draad, rolletjes gekleurde tape, draadjes en buizen met glitter. We konden toen helemaal losgaan! Alle spulletjes hebben we in de kast bewaard en we spelen er nog steeds mee.

Laatst moest iedereen heel erg hard lachen. Ik was aan het knutselen, maar kreeg de glitterbuisjes niet open. We probeerden het met een schaar, maar het lukte niet. Toen wilde ik het alleen proberen. Het dopje vloog ervan af en het buisje zat vol, dus de glitter spoot zo op mijn T-shirt. Oeps! We hebben het toen maar even buiten afgeklopt. Gelukkig waren het losse glitters!”