verhaal

‘Binnen een uur moesten we de kluis kraken’

Kinderen over KOW

Ellis woont samen met haar mama Renate, papa Ron en broer Jorrit in Vlissingen. Ze zit in groep 5 van basisschool De Wissel. Op dinsdag, en soms ook op vrijdag, gaat ze naar BSO Ons Speelhuis.

“Ik vind het gezellig op de BSO. We hebben veel spelletjes en een groot digibord. De zitzakken vind ik ook fijn, daarop kunnen we lekker een film kijken. Loomen vind ik het allerleukste om te doen. We hebben een grote bak vol met elastiekjes. Ik kan nu drie soorten armbandjes maken, één daarvan heb ik op de BSO geleerd. Ik heb, denk ik, al tachtig armbandjes gemaakt. Het werden er een beetje veel, dus ik maak ze nu vaak voor anderen. Mijn moeder vindt de armbandjes overal; dat is wel grappig. Maar ik heb een nieuw bureau met veel laatjes, waar ik ze in kan bewaren.

Ik speel ook graag buiten. We hebben een heel groot schoolplein en mogen overal komen. Dat is superleuk. Op het plein staat een schuurtje met veel speelgoed: stoepkrijt, fietsen, steppen, touwen en nog veel meer. We hebben ook een fiets waar de trappers aan het voorwiel vastzitten. Als je dan trapt en met je been wankelt, voel je dat meteen aan je stuur. Dat wiebelt!

Loomen vind ik het allerleukste om te doen. Ik kan nu drie soorten armbandjes maken, één daarvan heb ik op de BSO geleerd.

In de vakanties ga ik ook naar de BSO. Er zijn dan altijd veel leuke activiteiten om te doen. Vaak knutselen en bakken we op één dag. De laatste keer maakten we brownies. We hadden toen geen lepel, dus moesten met onze handen roeren. Iedereen zat er helemaal onder! De brownies waren wel lekker; ze waren nog warm en we deden er slagroom op.

We mochten ook een keer onze ‘Droom BSO’ verzinnen. Op een blad gingen we tekenen en schrijven. Mijn wens is dat we binnen meer kunnen klimmen en klauteren; een parcours maken of ondersteboven hangen en koppeltje duikelen. Zo had iedereen een wens. De juffen gaan kijken wat ze ermee kunnen doen.

Een ander tof spel was het kraken van een kluis. In de kluis zaten rozijnen. Ik vind rozijnen niet echt lekker, maar vond het heel leuk om te doen. Binnen een uur moesten we de kluis kraken, door het beantwoorden van allerlei vragen en het openmaken van verschillende doosjes. Alle antwoorden moesten we onthouden, achter elkaar zetten en vervolgens de code intoetsen. En dat lukte!”