verhaal

‘Nederlands leert ze op de peutergroep’

Ouders over KOW

Catherine komt uit Schotland en is getrouwd met Wilbert. Samen hebben ze zoon Jacob en dochters Bonnie, Alexandra en Emma. Het gezin verhuisde ruim een jaar geleden van Glasgow naar Westkapelle. Bonnie gaat vier ochtenden per week naar Peuterpret, een peutergroep met de Bijbel in Aagtekerke.

“Bonnie was tweeënhalf jaar toen ze met ons naar Nederland kwam. We schreven haar meteen in bij Kinderopvang Walcheren. De peutergroep is goed voor haar omgang met andere kinderen en haar taalontwikkeling. Thuis praten we meestal Engels; Bonnie sprak dus nog geen Nederlands. Ze leert dit nu ook op de peutergroep. De juffen besteden dan ook extra aandacht aan haar. Ik ben blij met alle juffen, ze houden echt van de kinderen.

Bonnie gaat elke ochtend met veel plezier naar Peuterpret. Laatst was ze ziek, toen vond ze het heel jammer dat ze niet kon gaan. Bonnie kijkt er ook al naar uit om – net als haar grote broer – naar school te gaan. Het is ideaal dat de school in hetzelfde gebouw zit. Ik verwacht dat het makkelijk gaat zijn om haar naar school te brengen. Ze weet nu al waar haar klas is!

Bonnie gaat elke ochtend met veel plezier naar Peuterpret. Toen ze laatst ziek was, vond ze het heel jammer dat ze niet kon gaan.

Wat Bonnie het allerliefste bij Peuterpret doet? Verven, knippen en plakken en met de poppen in het poppenhuis spelen. Als ze zelf mag kiezen, maakt ze graag een mooie puzzel. Bonnie is een echt buitenkind: ze houdt van schommelen en racen op de fietsen en skelters. Verder zingen ze veel op de peutergroep, dat vindt Bonnie ook erg leuk. Liedjes over verjaardagen, fruit en de ark van Noach zijn favoriet. We horen haar deze liedjes ook vaak thuis zingen.

Als Bonnie thuiskomt, wil ze altijd haar foto’s in het ouderportaal Konnect bekijken. Dat is heel belangrijk voor haar. Als ze veel verhalen vertelt, weet ik dat ze een leuke dag bij Peuterpret heeft gehad. Ze vertelt dan wat ze allemaal heeft beleefd, welk fruit ze heeft gegeten en met wie ze heeft gespeeld. Ook neemt ze regelmatig trots een tekening mee naar huis. Ze heeft het ontzettend naar haar zin!”