Ontdekken we deze herfstvakantie een Monet, Leyster of van Gogh in de dop? De Vakantie BSO van Kinderopvang Walcheren staat deze hele week in het teken van het thema ‘Uit de kunst!’.

Jasper Lampert, projectmedewerker BSO bij KOW: “We hebben gekozen voor dit thema, omdat ieder kind het talent heeft om kunst te maken. Het is een mooie manier om jezelf te uiten en te laten zien hoe je in de wereld staat. De hele herfstvakantie vinden op onze BSO’s activiteiten plaats die aansluiten bij dit thema.”

Eén van die activiteiten is het maken van een groepskunstwerk op een groot doek. Jasper: “Iedere BSO heeft een groot canvasdoek gekregen waar ze een mooi kunstwerk op mogen maken. Hoe de kinderen dat doen? Dat mogen ze helemaal zelf weten. Zolang ze het maar samen doen. Pedagogisch zit meer achter dan alleen het maken van een kunstwerk”, legt Jasper uit: “De kinderen moeten samenwerken. Eerst in een groep overleggen om tot een idee te komen, dan oefenen op papier, het kunstwerk samen maken en tot slot ook een naam verzinnen.”

De bonte verzameling wordt tentoongesteld op het hoofdkantoor van Kinderopvang Walcheren. “Het is een mooi idee ons kantoor straks verrijkt wordt met tientallen kunstwerken, gemaakt door Walcherse kinderen. Eindelijk wat kleur op onze witte wanden!”, lacht Jasper.