verhaal

‘Ik had het vlieglandenspel bedacht’

Kinderen over KOW

Thomas is 9 jaar. Hij woont in Vlissingen, samen met zusje Isabella (6), mama Birgitte en papa Stefan. Thomas zit in groep 6 van de Theo Thijssenschool en iedere donderdag gaat hij naar BSO Zeehelden.

“Meester Dennis heeft altijd veel leuke ideeën. Hij verzint vaak nieuwe tikspelletjes. En de andere juffen en meesters zijn ook heel leuk. Afgelopen zomervakantie was het thema ‘Een wereldreis in zes weken’. Iedere week reisden we naar een ander werelddeel en deden we activiteiten die daarbij pasten. We begonnen in Europa en eindigen in Australië. Juf Irma had het lokaal veranderd in een vliegtuig. We knutselden onze eigen paspoorten en gingen op reis: tickets kopen, inchecken, bagage op de band leggen en vliegen. Dat was heel leuk; zelfs Omroep Zeeland kwam dit filmen!

In het speelbos speel ik het liefst. Daar kun je lekker klauteren, hutten maken en heen en weer rennen.

Ik vind het zelf ook leuk om spelletjes te verzinnen, dus ik had het ‘vlieglandenspel’ bedacht. Er is een speelbos bij de BSO en ieder gebied in het bos was een ander land waar we als vliegtuigjes naartoe renden. Eerst vlogen we naar allemaal landen in Europa, daarna ook naar Afrika en China.

In het speelbos speel ik het liefst. Daar kun je lekker klauteren, hutten maken en heen en weer rennen. We spelen er vaak diamantenverstoppertje. Dan verstopt één iemand een pion in het bos en de anderen moeten zoeken. Ik zit in de BSO-groep voor 7 jaar en ouder, maar we spelen dit spel ook wel eens met de groep van 4 jaar en ouder. In die groep zit ook mijn zusje Isabella. Eerst mag de ene groep de pion verstoppen en moeten de andere kinderen zoeken. Daarna doen we het andersom. In de vakantie is het fijn dat er veel activiteiten zijn, maar na schooltijd vind ik het fijn dat we niet zoveel hoeven op de BSO. Dan speel ik het liefst met mijn beste vriend Dinan, die er dan ook is.”