verhaal

‘Mama kwam me te vroeg halen’

Kinderen over KOW

Jana is 5 jaar. Samen met zusje Evi (2), mama Monique en papa Robert woont ze in Middelburg. Ze zit in groep 1-2 van basisschool De Aventurijn en op maandag en vrijdag gaat ze daar ook naar de BSO.

“We hebben veel leuke dingen gedaan in de vakantie. Eén keer maakten we een totempaal van een keukenrol. Maar mama kwam me te vroeg halen (het was een tropische dag en ze gingen lekker naar een buitenzwembad, red.). Gelukkig mocht ik de totempaal thuis afmaken. Ik kreeg van de juf veertjes en glitters mee naar huis om hem te versieren.

Toen het heel warm was, speelden we ook met water. Dat was heel leuk. Al mijn kleren werden nat. Maar mama had schone kleren meegegeven. Toen kon ik me omkleden en was ik weer droog!

Ik vind het heel leuk om samen te spelen met andere kinderen. Dan zitten we in de tunnel of op het klimrek.

Nu is school weer begonnen. Als de school uitgaat, komt juf Marusjka ons halen. Dan drinken en eten we aan tafel en mogen we daarna buitenspelen. Ik vind het heel leuk om samen te spelen met andere kinderen. Dan zitten we in de tunnel of op het klimrek. Maar niet in de regen hoor, jakkie! Daarna gaan we nog een keertje naar binnen om groente en fruit te eten. Het liefst eet ik komkommer als dat er is. Dan vraagt de juf: wat wil je nu doen? Soms weet ik al wat ik wil doen, en soms nog niet. Meestal ga ik knutselen, tekenen of wat maken met strijkkralen. Thuis mag ik alleen met strijkkralen als Evi slaapt, anders is het gevaarlijk.

Papa en mama komen Evi en mij om de beurt halen (Evi gaat naar het naastgelegen kinderdagverblijf van KOW, red.). Als we thuiskomen, kijk ik nog eventjes tv. En soms mag ik nog even met Jinte spelen. Die woont één huis verder. Daar mag ik gewoon op mijn slippers heen! En ik heb er zelfs al een keertje na het eten gespeeld!”