Heb je ze al zien lopen? Deze week wandelen onze peuters dagelijks een rondje in de buurt, want we zijn weer gestart met de Peuter4daagse. Alle peutergroepen en kinderdagverblijven van Kinderopvang Walcheren doen hieraan mee. Vandaag was de kick-off bij kinderdagverblijf Meikever, met Juvat Westendorp, ambassadeur van ‘Jongeren op gezond gewicht’ en bekend danser en acteur. De peuters van peutergroep Boemerang wandelden speciaal naar kinderdagverblijf Meikever om erbij te zijn.

Speciale peuter-dansworkshop

“Hoofd, schouders, knie en teen. Maak je spieren maar los”, zei Juvat enthousiast tegen de peuters. Met een speciale peuter-dansworkshop van hem, werd de Peuter4daagse officieel geopend. Vanwege de stromende regen vond de kick-off binnen plaats, maar dat mocht de pret niet drukken. Na het dansen en springen genoten de kinderen van een gezonde traktatie. Een vrolijke start van de Peuter4daagse! Daarna trokken de peuters van peutergroep Boemerang hun laarzen en regenjassen weer aan om terug te wandelen.

Medaille en wandeldiploma

Tijdens de Peuter4daagse wandelen we dagelijks ongeveer 15 minuten rond of in de buurt van onze eigen locatie. Iedere gewandelde dag ontvangen de kinderen een mooie sticker op hun stickerkaart. Op de laatste dag worden ze feestelijk onthaald en krijgen ze een wandeldiploma en een medaille.

Jong geleerd is oud gedaan

Bij Kinderopvang Walcheren besteden we dagelijks aandacht aan gezonde voeding en bewegen, omdat het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen die al jong plezier beleven aan bewegen en genieten van gezond eten, zullen later ook eerder sporten, gezond en gevarieerd eten en een gezondere levensstijl aanhouden. Met de Peuter4daagse laten we kinderen, ouders en onszelf (opnieuw) ontdekken dat samen bewegen erg leuk is en hoe gemakkelijk het in te passen is in het dagelijks leven van jonge kinderen.