verhaal

‘Even om het hoekje gluren en haar zien spelen met andere kinderen’

Ouders over KOW

Angélique is getrouwd met Lourens en werkt als administratief medewerker bij Orionis Walcheren. Samen met dochter Tess wonen ze in Westkapelle. Tess gaat twee dagen per week naar kinderdagverblijf Torenlicht.

“Tess was vier en een halve maand toen ze voor het eerst naar Torenlicht ging. Wij waren niet bekend met kinderopvang; alles was nieuw voor ons. Toen ik na mijn zwangerschapsverlof weer ging werken, ging Tess voor de allereerste keer naar het kinderdagverblijf. Haar voor het eerst wegbrengen voelde wel een beetje gek, je kind is toch je grootste bezit. Via het ouderportaal kreeg ik een berichtje en zag ik op de foto’s dat Tess lekker aan het drinken was. Dat was fijn, je zit dan toch rustiger op je werk. Toen ik haar voor de tweede keer bracht, voelde het al goed. Je merkt aan je kind – hoe klein ze ook zijn – of ze het naar haar zin heeft of niet.

Voor ons is kinderopvang heel waardevol. Wij vinden het belangrijk voor de ontwikkeling van Tess; ze leert veel en speelt samen met andere kinderen. In het ouderportaal Konnect zagen we dat de kinderen zelf boterhammen mochten smeren. Tess is daar nog te klein voor, maar ze krijgt wel alles mee. Laatst speelden de kinderen doktertje. Met een speelgoedstethoscoop luisterden ze naar het hartje van Tess. Ze vindt alles reuze-interessant en kruipt lekker rond tussen de juffen en kinderen.

Vingerverven, kleien, boekjes voorlezen, poppenkast spelen… De juffen bieden veel aan en Tess vindt alles leuk.

Vingerverven, kleien, boekjes voorlezen, poppenkast spelen… De juffen bieden veel aan en Tess vindt alles leuk. Ook speelt ze graag met haar eigen speelgoed in de box. Tess wordt overal bij betrokken. Als de andere kinderen buiten gaan spelen, nemen de juffen haar mee. Laatst gingen ze met de grote bolderkar naar een paardenweide in de buurt. Even kijken bij de paarden, schapen, een geit en een varken.

Als we Tess brengen en ophalen, is er altijd ruimte voor een gesprekje over hoe het gaat en hoe de dag verlopen is. De juffen nemen daar de tijd voor. Als we Tess ophalen en er nog andere kinderen zijn, dan gluren we even om een hoekje en zien we hen samenspelen. Dat is toch wel het leukste moment!”