verhaal

‘Ze verheugt zich al weken op de lichtjestocht’

Ouders over KOW

Ricardo en Stephanie wonen met hun twee dochters Karlijn en Femke in Middelburg. Ricardo werkt in de procesindustrie in Zeeuws-Vlaanderen. De meiden gaan op dinsdag, donderdag en vrijdag naar kinderdagverblijf Kinderbolwerk.

“Ik breng Karlijn en Femke ‘s ochtends altijd naar Kinderbolwerk en Stephanie haalt de meiden aan het eind van de dag weer op. Zo kan Stephanie eerder starten op haar werk en kan ik wat langer doorwerken. Op maandag en woensdag is Stephanie met de kinderen thuis. Voor ons is dit een fijne balans. Karlijn en Femke gaan allebei met veel plezier naar Kinderbolwerk.

Karlijn zit in de groep van 2 tot 4 jaar, Femke in de groep van 0 tot 2 jaar. Maar af en toe spelen ze ook samen, bijvoorbeeld aan het eind van de dag. Als er al wat kinderen opgehaald zijn, worden de groepen soms samengevoegd. Vanaf het begin brengen we de meiden zonder zorgen naar Kinderbolwerk. Het is een vast team met juffen, dat vinden wij erg belangrijk. Ze kennen onze meiden door en door.

De meiden zitten soms van top tot teen onder het zand. Dat is helemaal niet erg; wij weten dat ze dan heerlijk buiten hebben gespeeld.

Karlijn speelt bij Kinderbolwerk graag met haar vriendinnetjes. Het is bijzonder om te zien dat vriendschappen al op zo’n jonge leeftijd ontstaan. Verder houdt ze van knutselen, dingen bouwen en buiten in het speelhuisje ‘pannenkoeken’ bakken. Ook organiseert Kinderbolwerk jaarlijks een lichtjestocht. Binnenkort is het weer zover; daar verheugt Karlijn zich al weken op. Als het buiten donker wordt, vraagt ze wanneer de lichtjestocht is. Ze heeft er mooie herinneringen aan en kijkt er echt naar uit.

We merken dat de meiden op het kinderdagverblijf structuur en routine meekrijgen. Sommige aspecten zien we thuis terugkomen, zoals ‘smakelijk eten’ zingen voordat we gaan eten. Wat ook regelmatig mee naar huis komt, is zand, haha. De meiden zitten er dan van top tot teen onder. Dat is helemaal niet erg; wij weten dat ze dan heerlijk buiten hebben gespeeld. Laat ze maar lekker ravotten!”