“In de ochtend als onderwijsassistent in de klas en ’s middags op de BSO; een nieuwe medewerker start hier na de zomervakantie mee. Een ideale combinatie voor iemand die fulltime wil werken”, vertelt Jelske Dijkhuizen, vestigingsmanager van Middelburg-Zuid.

“Elke twee maanden zit ik samen met de directeuren van de basisscholen die gelinkt zijn aan mijn locatie Kameleon. Zo ook met PietJan Reijnierse, directeur van de Cypressenhof”, licht Jelske toe. “We bespreken dan wat er op de agenda staat, waar we tegenaan lopen en hoe we elkaar kunnen versterken. Zo kwam ook het personeelstekort en de mogelijkheid voor een combinatiebaan aan bod. Toen PietJan vervolgens sollicitatiegesprekken had, heeft hij direct nagevraagd of kandidaten hiervoor openstonden. Dat bleek het geval. In september start er een nieuwe medewerker, zowel op school als op de BSO. Zij heeft er ontzettend veel zin in om in beide functies aan de slag te gaan.”

Goed voor doorgaande lijn

Naast het opvullen van twee vacatures biedt een combinatiebaan nog meer voordelen. Jelske: “Het zorgt ook voor een betere doorgaande lijn tussen school en de BSO. De medewerker ziet de kinderen in de klas en kent ze hierdoor beter. Dat is vertrouwd voor de kinderen. Ook is het handig: zij weet hoe er op school met bepaald gedrag omgegaan wordt en kan dit direct toepassen op de BSO. En stel dat wij op de BSO vragen of zorgen hebben over een kind, kan zij dat makkelijk meenemen naar de leerkracht.”

Feest van herkenning

“We hebben ook een soortgelijke constructie met basisschool Magistraal” legt Jelske uit. “Daar werkt een medewerker enkele ochtenden op de peutergroep en één dag op school. We zijn daar heel enthousiast over. Voor de kinderen is het een feest van herkenning om hun ‘peutergroepjuf’ ook op school te zien en voor de warme overdracht naar school is het ideaal. Voor leerlingen werkt het zo heel laagdrempelig om te komen wennen bij de kleuters en we krijgen veel positieve reacties van ouders. Kortom, een prachtige manier om elkaar te versterken ten tijde van personeelstekort en om tegelijkertijd medewerkers een uitdagende baan te bieden.”

Wij zijn enthousiast over de combinatiebanen! Zie jij mogelijkheden binnen jouw school? We gaan graag met je in gesprek.