Veilig en vertrouwd

Momenteel zijn er vier peutergroepen met de Bijbel en twee BSO’s. Jessica van Moolenbroek-Staal werkt sinds 2021 op onze peutergroep Peuterpret in Aagtekerke. “We beginnen de ochtend altijd met een liedje”, vertelt Jessica. “Hierna gaan we lekker aan de slag met knutselen, verven, maar ook torens bouwen, taarten maken in de zandbak en lekker voetballen. We lezen verhalen uit de Bijbel en gebruiken daarbij de Kijk en Luister Bijbel: een eenvoudige kinderbijbel die sommige kinderen van thuis kennen. Ook bidden en danken we met de kinderen, wat ze thuis ook gewend zijn. De tijd vliegt vaak voorbij! Zeker als we een volle klas hebben met 16 kindjes”, lacht ze.

Ontdek onze locaties met de Bijbel

Of bekijk alle locaties
We bidden en danken met de kinderen, wat ze thuis ook gewend zijn

Minder spannend met Bas

“Het hele jaar door werken we met thema’s waar we onze pop Bas bij gebruiken'”, legt Jessica uit. “Deze pop hoort bij de methode ‘Doe meer met Bas’, waar we op de peutergroepen met de Bijbel mee werken. Dit is een educatief programma dat qua thema’s en afbeeldingen erg geschikt is voor christelijke groepen. Door Bas vinden kinderen nieuwe situaties minder spannend, doordat hij iets voordoet of kinderen helpt. Als kinderen in de kring het moeilijk vinden om zich te uiten, ga ik vaak met Bas naar hen toe. ‘Vertel het maar tegen Bas’, zeg ik dan. En dan durven ze het vaak wel. Prachtig om te zien!”

Kom eens kijken!

Wil je meer weten over de werkwijze op onze locaties en de sfeer proeven? Dan nodigen we je van harte uit. Je kunt hiervoor zelf een afspraak maken met de locatie van je keuze. Uiteraard kun je ook een afspraak maken via het centraal kantoor bij onze afdeling Klantadvies via 0118-627716.

Hier kun je digitaal binnenspieken bij de peutergroep.