Op vrijdag 16 februari 2024 was het tijd voor een nieuwe editie van Yes Day bij Kinderopvang Walcheren. Op maar liefst 17 BSO-locaties kregen de kinderen de touwtjes in handen, terwijl de pedagogisch medewerkers een dag lang volmondig ‘ja’ zeiden op al hun vragen.

Waarom een Yes Day?

Vorig jaar ontstond het originele idee, nadat één van onze managers de gelijknamige film op Netflix had gezien. Het leek haar fantastisch om dit ook op onze BSO’s te organiseren. Na een enthousiaste reactie van een groep kinderen was de knoop snel doorgehakt. Yes Day is eigenlijk de kers op de taart van kinderparticipatie, waarbij kinderen één dag lang zelf mogen beslissen. In 2023 bleek Yes Day een groot succes met dolenthousiaste kinderen én pedagogisch medewerkers, dus besloten we om het nogmaals te doen. Dit jaar gingen we er weer vol voor!

Bescheiden wensen, groot plezier

De wensen van de kinderen bleken vaak bescheiden maar vol enthousiasme te zijn. Op verschillende BSO’s stonden activiteiten gepland, zoals sumoworstelen in een groot pak of een snoep-proeverij met blinddoek om. Ook een spetterende disco met een bellenblaasmachine en popcorn stond hoog op het verlanglijstje.

De kinderen hadden de tijd van hun leven, van schminksessies tot zwemmen in het zelfgemaakte ballonnen ballenbad. Met spelregels en ondersteuning van de pedagogisch medewerkers konden de kinderen volop genieten van deze dag. En niet alleen de kinderen, ook de pedagogisch medewerkers genoten met volle teugen. Wat deze dag zo speciaal maakt, is de vrijheid en het avontuur dat ermee gepaard gaat. De hele dag is onvoorspelbaar, de pedagogisch medewerkers laten zich leiden door spontaniteit en creativiteit van de kinderen. Zonder verwachtingen. Een dag om het geluk van de kinderen volop te vieren.

Deze tweede editie van Yes Day was weer een groot succes, met maar liefst 218 kinderen die hun eigen dag mochten vormgeven en herinneringen maakte die nog lang zullen bijblijven.