verhaal

‘Dan komt hij vrolijk aangelopen met zijn Nijntje-rugzak’

Ouders over KOW

Petra woont in Middelburg en werkt als verpleegkundige op de acute opname afdeling van het ADRZ. Ze is getrouwd met Adri en samen hebben ze twee zoons: Jurian (5) en Nathan (3). Iedere maandag- en vrijdagochtend gaat Nathan naar peutergroep Speelpoort in Middelburg.

“Nathan houdt echt van gezelligheid. Met z’n allen in de kring is zijn favoriete moment van de ochtend. Hij vindt het fijn als iedereen bij elkaar zit om liedjes te zingen, te luisteren naar een verhaal uit de kinderbijbel of samen fruit te eten. Buitenspelen en knutselen doet hij ook graag. Deze week heeft hij figuren geknipt met de juf.

Er zijn momenten geweest dat Nathan zich thuis moeilijk kon vermaken. Daarom vinden we het belangrijk dat hij contact heeft met leeftijdsgenootjes. Dat hij leert spelen en delen met andere kinderen. Speelpoort is daar een mooie omgeving voor. Daarnaast is het een goede voorbereiding op de basisschool, omdat hij er ook de structuur van een schooldag leert kennen.

We vinden het belangrijk dat Nathan leert spelen en delen met andere kinderen. Speelpoort is daar een mooie omgeving voor.

Je kan merken dat de medewerkers van Speelpoort professionals zijn. Ze dagen de peuters uit en hebben oog voor hun ontwikkeling. Natuurlijk is het altijd leuk om bij het ophalen positieve verhalen te horen. Maar als het eventjes wat minder gaat, hoor ik dat ook graag. Zo valt bij Nathan op dat hij tijdens het vrij spelen erg naar de juffen trekt. Samen kijken we hoe we hem meer ‘aan het spelen’ kunnen krijgen. Thuis zijn speelgoedtrekkers de oplossing; daar is hij gek op!

Over een kwartiertje stap ik weer op mijn bakfiets om Nathan op te halen. Dan komt hij vrolijk aangelopen met zijn Nijntje-rugzak en gaan we thuis een boterham eten. Ik koester deze momentjes, want binnenkort wordt het weer wat stiller in huis. Dan wordt hij vier en zet ik hem samen met zijn broer af bij de Herman Faukeliusschool. Ik neem het er dus nog even van!”