Wist je dat bewegen niet alleen leuk is, maar ook essentieel voor de gezonde ontwikkeling van kinderen? Helaas beweegt bijna de helft van de kinderen in Nederland te weinig.

Beweging stimuleren bij kinderen

Op de BSO vinden we het belangrijk om kinderen te inspireren en aan te moedigen om actief te zijn. Want laten we eerlijk zijn, bewegen is gewoon hartstikke leuk! We geloven in een speelse aanpak om beweging te stimuleren, omdat bijna alle kinderen genieten van lekker bewegen en spelen.

Skills4life

Daarom bieden we het komende jaar op maar liefst 16 BSO’s verdiepende workshops over beweging en allerlei sport- en spelactiviteiten aan. Samen met de kinderen gaan we beweegworkshops volgen zoals: turnen, atletiek, dans en spellen. Skills4life komt onze pedagogisch medewerkers hierin ondersteunen, begeleiden en coachen. Op die manier kunnen zij hun kennis uitbreiden en wordt sport en spel een vast onderdeel van ons BSO-aanbod.

Misschien vraag je je af: ‘Moet mijn kind hieraan meedoen?’ Absoluut niet! We begrijpen dat kinderen soms behoefte hebben aan rust of liever andere activiteiten doen. Daar is alle ruimte voor. Vaak zien we wel dat zodra een activiteit begint, de kinderen enthousiast meedoen en er volop van genieten.

Een goede voorbereiding voor de medewerkers van de BSO

De verdiepende workshops op de 16 BSO’s zijn een vervolg op de eerdere workshop, over beweging en het organiseren van sport- en spelactiviteiten, die al onze BSO-medewerkers in april hebben gevolgd. Dit was niet alleen theoretisch; integendeel, onze medewerkers moesten zelf ook flink aan de bak om te ervaren hoe je op een laagdrempelige en speelse manier beweging kunt stimuleren.

Met deze initiatieven willen we niet alleen het belang van bewegen benadrukken, maar vooral ook laten zien hoe ontzettend leuk en verrijkend het kan zijn. Want bij de BSO staat plezier voorop!