Je bent eruit: deze locatie wordt het. Even inschrijven en klaar is Kees. Althans, dat denk je, want dan kom je erachter dat er een wachtlijst is. Ook bij Kinderopvang Walcheren kan dit tegenwoordig gebeuren. Hoe komt het en wat kun je zelf als ouder doen?

Zijn er veel wachtlijsten en waarom?

Het verschilt per locatie of er een wachtlijst is. Bij de ene locatie kunnen we nog vrij makkelijk nieuwe kinderen plaatsen, maar er zijn ook locaties waarbij de wachtlijst steeds verder oploopt. Dat is zowel bij het kinderdagverblijf, de peutergroep als de BSO het geval. Dit komt vooral omdat de vraag naar opvang toeneemt. Steeds meer mensen zijn aan het werk en zien de voordelen van opvang in. Bovendien zijn er de laatste tijd veel baby’s geboren. Om aan de opvangvraag te kunnen voldoen, is het nodig om uit te breiden en nieuwe groepen te openen. Maar dat is op dit moment lastig, omdat er sprake is van een personeelstekort in de kinderopvangbranche. We zijn daarom continu nieuw personeel aan het werven.

Hoe kom je op de wachtlijst?

Zodra je je inschrijft, ontvang je een bevestiging van de aanvraag. Ongeveer een half jaar van tevoren, pakken we jouw aanvraag erbij om te kijken of er plek is op de gewenste dagen. Als alles past, ontvang je een contract om te ondertekenen.
Als er geen plek is, dan bellen we je om andere opties te bespreken. Bijvoorbeeld opvang op een andere dag of bij een andere locatie of gastouder. Onze klantadviseurs denken graag met je mee wat het beste bij jou past. Uiteraard kun je met een rondleiding eerst de sfeer proeven bij een andere locatie.
Als je liever geen andere dagen of locatie wilt, dan komt je kind op de wachtlijst te staan. Zodra er een plekje vrijkomt voor jouw kind, nemen we direct contact op.

Wat kan je als ouder doen?

Als er plekken vrijkomen bij een locatie, kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven en of er al een broer of zus naar de opvang bij Kinderopvang Walcheren gaat. Het is daarom belangrijk om tijdig in te schrijven. Zodra je weet dat je zwanger bent én weet welke opvangdagen en locatie je voorkeur hebben, adviseren we je om in te schrijven voor een kinderdagverblijf. Voor de peutergroep is het slim je kind in te schrijven als hij of zij 1 tot 1,5 jaar is. Voor de BSO raden we aan om in te schrijven als je kind 2,5 jaar is.

Delen mag!

Met meer medewerkers kunnen we meer groepen openen. Daarom zijn we blijvend op zoek naar nieuwe collega’s, die kinderen de best mogelijke start voor de toekomst willen geven. Ken jij iemand die goed bij KOW past? Wijs hem of haar dan op www.werkenbijkow.nl. Het is ook mogelijk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.