Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor bewegen en samen buiten zijn. Daarom organiseren we van 12 t/m 16 juni 2023 een Peuter4daagse, tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd.

Wat is de Peuter4daagse?

De Peuter4daagse is een avondvierdaagse in het klein: tijdens deze week wandelen we dagelijks minimaal 15 minuten rond of in de buurt van onze eigen locatie. Iedere gewandelde dag ontvangen de kinderen een mooie sticker op hun stickerkaart. Op de laatste dag worden ze feestelijk onthaald en krijgen ze een wandeldiploma en een medaille. Vrijwel alle locaties van Kinderopvang Walcheren doen mee met de Peuter4daagse: 1200 peuters aan de wandel!

Feestelijke opening

Op maandagochtend 12 juni is de Peuter4daagse feestelijk geopend bij peutergroep Kiekeboe in Nieuw- en Sint Joosland. Niet alleen wethouder Willemien Treurniet was aanwezig om samen met de peuters het startlint door te knippen, ook Chase en Skye van Paw Patrol kwamen kijken en maakten grote indruk op de peuters. Een giga-vrolijke start!

Waarom doen we dit?

Bij Kinderopvang Walcheren besteden we dagelijks aandacht aan gezonde voeding en bewegen, omdat het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Kinderen die al jong plezier beleven aan bewegen en genieten van gezond eten, zullen later ook eerder sporten, gezond en gevarieerd eten en een gezondere levensstijl aanhouden. Met de Peuter4daagse laten we kinderen, ouders en onszelf (opnieuw) ontdekken dat samen bewegen erg leuk is en hoe gemakkelijk het in te passen is in het dagelijks leven van jonge kinderen.

Volgend jaar weer?

Dat is zeker onze insteek! We hakken die knoop pas definitief door als we deze editie hebben geƫvalueerd, maar de reacties van medewerkers en ouders zijn nu al zo positief, dat we dit graag jaarlijks herhalen. Het past helemaal bij waar we als KOW voor willen staan!