Kinderopvang Walcheren

Wanneer ontvangen ouders de financiële compensatie?

25 februari 2021

Allereerst willen we jullie, als ouders, bedanken dat jullie de afgelopen maanden trouw de facturen zijn blijven betalen. Toen de kinderdagverblijven, de peutergroepen en de gastouders dicht waren. En ook nu, terwijl de BSO’s nog steeds dicht zijn.

 

We begrijpen dat je graag wilt weten wanneer je de financiële compensatie kunt verwachten.

 

Zoals je wellicht weet, bestaat de compensatie uit twee delen:

  • Het deel tot het fiscale maximum uurtarief betaalt de overheid terug. Dit is voor de meeste ouders het grootste deel. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zal (net als bij de sluiting in het afgelopen voorjaar) de tegemoetkoming aan je uitbetalen. Je ontvangt deze tegemoetkoming automatisch op je rekening en hoeft dit dus niet zelf aan te vragen. De datum hiervoor is nog niet bekend. Waarschijnlijk wacht men totdat de BSO’s ook weer opengaan Zie ook: www.svb.nl/nl/kinderopvang/. We begrijpen dat het vervelend is dat je hier zo lang op moet wachten. Helaas kunnen wij dit proces niet versnellen.
  • Het deel boven het fiscale maximum uurtarief wordt door ons uitbetaald. Daar hebben we dus wél invloed op. Een deel hiervan is al uitbetaald. De compensatie over februari 2021 wordt naar verwachting half maart uitbetaald. (Voor gastouderopvang wordt de compensatie van januari eind februari uitbetaald. De compensatie van februari volgt eind maart.)

Heb je hier nog vragen over? Kijk op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/ouders of neem contact met ons op via financien@skow.nl  of 0118-628503.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!