Kinderopvang Walcheren

Studenten bedenken beweegactiviteiten voor BSO-kinderen

2 juni 2021

 

Een hindernisparcours, een puzzeltocht, landrovertje, rondje Europa, landbal en een schat zoeken; door vijftig eerstejaars pedagogiekstudenten zijn allerlei toffe activiteiten voor BSO-kinderen bedacht. Bij 14 verschillende BSO’s van KOW kwam een groepje studenten langs om een activiteit met de kinderen uit te voeren. Er werd niet alleen veel gerend, gesprongen en gerold, maar ook veel gelachen.

 

Na het succes in 2019 hebben KOW en HZ University of Applied Sciences (HZ) opnieuw de samenwerking gezocht. De samenwerking is onderdeel van de module ‘Sport- en vrije tijd in relatie tot opvoeding’ van de opleiding Pedagogiek. Hierbij leren studenten hoe ze een sport- of beweegactiviteit voor de kinderen van de BSO kunnen organiseren, die past bij hun (motorische) ontwikkeling en belevingswereld. Voor de toekomstige hbo-pedagogen is deze samenwerking een leerzame ervaring. Daarnaast levert het KOW nuttige informatie, oefenstof en ideeën op om nog meer met de kinderen te bewegen.

 

Vanwege de coronamaatregelen vonden de voorbereidingen van de studenten vooral online plaats. Ze hebben interviews gehouden met de kinderen en pedagogisch medewerkers en de kinderen op de BSO online geobserveerd. Zo kwamen ze erachter wat de kinderen écht leuk vinden. En op 17 en 31 mei was het dan zover: de studenten kwamen op bezoek bij de BSO’s om de beweegactiviteit uit te voeren.

 

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!