Kinderopvang Walcheren

Staking op 8 juli – locaties zijn open

2 juli 2021

Wellicht heb je iets gehoord in de media over een staking in de kinderopvang op donderdag 8 juli 2021. Eind deze week heeft vakbond FNV bekend gemaakt dat op tien KOW-locaties gestaakt wordt. De medewerkers van deze locaties staken ook namens collega’s van andere locaties.

Je zoon/dochter is van harte welkom op de vertrouwde locatie

Als KOW begrijpen we dat medewerkers hun stem willen laten horen. We vinden het ook belangrijk dat medewerkers voldoende ruimte, tijd en ondersteuning krijgen om hun werk goed te kunnen doen.

Tegelijkertijd begrijpen we ook dat deze staking voor ouders enorm lastig is. Zeker na de coronatijd, waarin ook veel van ouders gevraagd is. Daarom hebben we ons uiterste best gedaan om de roosters voor 8 juli rond te krijgen. Dat is gelukt, dus alle KOW-locaties blijven open. Het kan wel zijn dat er die dag andere pedagogisch medewerkers dan gebruikelijk op de groep staan.

 

Belangrijk

Omdat er op 8 juli een beperkter aantal medewerkers beschikbaar is om te werken, worden aanvragen voor extra opvang en ruilen voor die dag niet meer in behandeling genomen. Heb je eerder al een bevestiging van je aanvraag ontvangen? Dan rekenen we op de komst van je kind.

Weet je al dat jouw kind 8 juli niet komt? Wil je dan alsjeblieft zo snel mogelijk afmelden via Mijn KOW of door de locatie een berichtje te sturen? Alvast bedankt!

 

Waarom wordt er gestaakt?

Op 24 juni is er een cao-akkoord voor de kinderopvang gesloten tussen de brancheverenigingen BK en BMK en vakbond CNV. De andere vakbond FNV heeft laten weten zich niet te kunnen vinden in het akkoord. Daarom organiseren ze op donderdag 8 juli 2021 een landelijke stakingsdag. Een belangrijke reden voor de FNV om niet akkoord te gaan met het huidige cao-voorstel, is dat zij in de cao meer maatregelen willen om de werkdruk te verminderen. De andere partijen zien ook de hoge werkdruk in de kinderopvang, maar zijn van mening dat dit niet alleen in de cao opgelost kan worden. Zij willen hiervoor oplossingen zoeken in overleg met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de GGD’s.

Voor de duidelijkheid: deze staking is niet tegen Kinderopvang Walcheren, maar een landelijke actie voor een goede cao.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!