Kinderopvang Walcheren

Smakelijke moestuin voor peutergroep Kameleon

14 maart 2019

Wow, wat een groot cadeau! En wat loopt daar nu? Het is… een wandelende wortel!

 

Vandaag keken de kinderen van peutergroep Kameleon in Middelburg hun ogen uit. Carla Schönknecht, gedeputeerde van de provincie Zeeland kwam op bezoek om het project Smakelijke Moestuinen te openen. Samen met Carla mochten ze een reuzegroot cadeau uitpakken. Zo kwam de moestuin tevoorschijn waar de kinderen de komende tijd groente en fruit in gaan planten. Samen vulden de kinderen de moestuin met grond. Uiteraard was het feest compleet gezonde smoothies, die door de peuters zelf gemaakt waren. En wie durfde mocht op schoot bij de wandelde wortel.

 

Op 12 kinderopvanglocaties in Zeeland starten kinderen met het programma Smakelijke Moestuinen. Op deze kinderdagverblijven gaan kinderen zelf groenten kweken en opeten. Vanuit het programma krijgen de kinderdagverblijven gratis een moestuinbak, grond, schepjes, gieters en zaden. De kinderdagverblijven/peutergroepen gaan vervolgens samen met de kinderen verder met het kweken en natuurlijk opeten van de groenten.

 

Smakelijke moestuinen is een landelijk programma gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar in kinderdagverblijven en peutergroepen. Het doel van het programma is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met groenten. Het programma wordt gerealiseerd vanuit de samenwerking tussen Jong Leren Eten (JLE), BuurtLAB, Provincie Zeeland en kinderdagverblijven/peutergroepen. Het centrum voor natuur- en milieueducatie Natuur&Zo heeft samen met deze partners gezorgd voor realisering van het programma in Zeeland.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!