KOW en het coronavirus

De overheid heeft besloten dat kinderopvangcentra van 16 maart tot en met 28 april 2020 dichtgaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren zijn dus gesloten. We begrijpen dat je veel vragen hebt. Op deze pagina vind je meer informatie.

 

KOW Journaal

Wij vinden het enorm belangrijk om in verbinding te blijven met de kinderen die nu plotseling niet meer bij ons komen leren, spelen en genieten. Daarom brengen wij het KOW Journaal! Iedere werkdag plaatsen we een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.

Kinderopvang Walcheren

Peutergroep vanaf 2020 4 uur per dagdeel open

10 oktober 2019

Vanaf januari 2020 gaan de peutergroepen van Kinderopvang Walcheren 4 uur per dagdeel open.

 

Op de peutergroep stimuleren we op een speelse manier de ontwikkeling van de kinderen. Zo bereiden we ze voor op de basisschool. Sommige peuters hebben extra ondersteuning nodig op het gebied van taal of op sociaal-emotioneel vlak. Zij krijgen dan van het consultatiebureau een indicatie voor Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Dit houdt in dat zij extra uren naar de peutergroep komen en dat hun ontwikkeling extra gestimuleerd wordt. Alle peutergroepmedewerkers van Kinderopvang Walcheren zijn opgeleid in VVE.

 

De overheid heeft besloten dat kinderen van 2,5 jaar met een VVE-indicatie in 2020 recht hebben op 16 uur peutergroep per week. Hierdoor kan de ontwikkeling van deze peuters optimaal gestimuleerd worden. Om aan 16 uur per week te komen, is in overleg met de Walcherse gemeenten besloten dat peutergroepen voortaan 4 uur per dagdeel opengaan. Dit geldt voor kinderen met een VVE-indicatie, maar ook voor kinderen die dat niet hebben. Op de peutergroepen zitten immers kinderen met en zonder VVE-indicatie samen in een groep. Doordat de peutergroep in 2020 4 uur per dagdeel duurt, kunnen we nóg meer tijd aan de kinderen besteden. Ook hebben de kinderen hierdoor alle tijd om met elkaar te spelen en van elkaar te leren.

 

Lees meer over de gevolgen van deze verandering en bekijk de veelgestelde vragen.