Kinderopvang Walcheren

Peutergroep Koraal betrokken bij project ‘Lezen is leuk’

8 maart 2018

In basisscholen Ichtusschool en Frans Naereboutschool gaat op donderdag 15 maart het project ‘Lezen is leuk’ van start. Het project start met het openen van een bibliotheek in de scholen. Peutergroep Koraal, gevestigd in hetzelfde gebouw, doet mee aan het project.

 

De bibliotheek is gevuld met boeken, kasten en een leesomgeving. De scholen ontvangen de spullen van Stichting Kinderpostzegels. Peutergroep Koraal heeft een ‘eigen’ gedeelte met onder andere prentenboeken.

 

Met deze bibliotheek realiseren de scholen in samenwerking met ZB| Bibliotheek Vlissingen een aantrekkelijke Bibliotheek op School met boeken en een leesomgeving die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

Programma

Marileen van Wijnen (coördinator ZB| Bibliotheek Vlissingen) opent op 15 maart om 13.00 uur het project. Hierna zullen de kinderen onder leiding van Sjef Hermans een zelfgemaakt lied zingen. Ook is er een presentatiemoment van grote illustratieboeken, die kinderen van de scholen met kunstenares Agnes den Harthog hebben gemaakt.

 

De openingshandeling wordt verricht door wethouder Josephine Elliott. Zij zal samen met de kinderen uit de verschillende groepen een boekenkast onthullen en deze vullen met boeken. Ouders en kinderen van peutergroep Koraal zijn van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Lezen is leuk

‘Lezen is leuk’ is het project dat Stichting Lezen heeft ingediend bij Stichting Kinderpostzegels met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in Nederland te stimuleren. Dit gebeurt door gericht in te zetten op leesbevordering en kinderen een rijke leesomgeving te bieden.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!