Kinderopvang Walcheren

Nieuwe situatie vanaf 8 juni

20 mei 2020

Sinds 11 mei zijn de peutergroepen, kinderdagverblijven en gastouders weer open. De BSO’s sluiten aan op het schoolrooster en zijn daarom gedeeltelijk open. Inmiddels is bekend dat de BSO’s vanaf 8 juni 2020 weer volledig open gaan. Vanaf dat moment stoppen ook de noodopvang en de financiële compensatie van de Rijksoverheid. We gaan dan dus terug naar de normale situatie, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

 

In dit bericht zetten we een aantal belangrijke zaken op een rij:

Noodopvang

De Rijksoverheid heeft besloten dat vanaf maandag 8 juni overdag geen noodopvang meer aangeboden wordt. Tot die tijd kun je noodopvang aanvragen als je een cruciaal beroep hebt.

 

Indien je in de zorg werkt en opvang in de avonden, nachten of weekenden nodig hebt, kun je dit aangeven via info@skow.nl. Dan bekijken we de mogelijkheden. Dit geldt ook voor de periode vanaf maandag 8 juni 2020.

Extra opvang en ruilen

Zolang er noodopvang aanboden wordt, staat het ruilbeleid ‘on hold’. Vanaf maandag 8 juni is het weer mogelijk om dagen in te halen of extra te komen, conform de normale regels. Ook bouw je vanaf 8 juni weer ruildagen op als je kind niet komt.

 

We kunnen ons voorstellen dat sommige ouders voor langere tijd extra opvang nodig hebben, nu de noodopvang stopt en opa’s en oma’s in veel gevallen niet kunnen oppassen. Heb je langer dan drie weken achter elkaar extra opvang nodig? Neem dan contact op met de afdeling Klantadvies via klantadvies@skow.nl of 0118 – 61 45 32. We denken graag met je mee.

Veilig en gezond

Op onze locaties treffen we verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat kinderen en medewerkers gezond blijven. Onze complimenten aan iedereen die hier zo goed aan meewerkt. Deze maatregelen blijven van kracht.

Financiële compensatie

Momenteel loopt de compensatieregeling van de Rijksoverheid nog door, ongeacht of jouw kind wel of niet naar het kinderdagverblijf, de peutergroep of de BSO komt. Per 8 juni 2020 stopt de financiële compensatie van de Rijksoverheid. Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag en hun facturen de afgelopen periode hebben betaald, ontvangen een vergoeding voor de opvangkosten tot aan het fiscale maximum uurtarief. Je hoeft hiervoor niets te doen. De Sociale Verzekeringsbank streeft ernaar om dit volledige bedrag in juli op je rekening te storten.

De financiële compensatie van Kinderopvang Walcheren (voor het stukje boven het fiscale maximum uurtarief) wordt berekend tot 11 mei. Vanaf 11 mei zijn onze locaties immers weer opengegaan. Om ervoor te zorgen dat je niet lang op deze compensatie hoeft te wachten, verrekenen we deze maandelijks met de facturen die je van ons ontvangt.

 

Als je nog vragen hierover hebt, kun je ook onze veelgestelde vragen over de financiën bekijken.

Meer informatie

 

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!