Kinderopvang Walcheren

Kinderen van BSO Totempaal duiken de keuken in

4 juli 2019

Pesto, geitenkaasrolletjes, zeekraalpoffertjes en kruidenpannenkoeken… Kinderen van BSO Totempaal doken met een echte chef-kok de keuken in en gingen aan de slag met het bereiden van verschillende duurzame hapjes. Zo krijgen zij een andere kijk op eten en leren ze diverse smaken kennen. Uiteraard werden de gemaakte gerechten door de kinderen geproefd. Mmm!

 

De kookworkshop is onderdeel van YammYammy Lekker Zeeuws Kindermenu. Met dit initiatief van Provincie Zeeland, Jong Leren Eten en de Zilte Academie Zeeland, worden BSO-kinderen gestimuleerd om zelf te koken met producten uit de buurt. Onder begeleiding van een kok gaan de kinderen aan de slag met het bereiden van gerechten die uiteindelijk op de kaart komen bij Zeeuwse restaurants. Naast de workshops die bij BSO Totempaal op de planning staan, wordt er de komende weken ook een kookworkshop gegeven bij BSO Zandbank, Wigwam, Wannes & Ko en De Aventurijn.