Kinderopvang Walcheren

Harmonisatie peutergroepen Veere

24 juli 2017
Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Op 1 augustus 2017 gaan de peuterspeelzalen van Kinderopvang Walcheren in de gemeente Veere harmoniseren. Dit betekent dat de peuterspeelzalen meer op één lijn gebracht worden met de kinderdagverblijven. Kinderopvang Walcheren heeft ervoor gezorgd dat al sinds 2010 de kwaliteit van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzalen gelijk getrokken is. Wat nu nog verandert, is de financiering. Daarnaast worden de Veerse peuterspeelzalen vanaf augustus 2017 ‘peutergroepen’ genoemd. In de gemeente Vlissingen en Middelburg was dit al langer zo.

 

De grootste verandering van de harmonisatie is de financiering. Als ouders allebei werken of een erkende opleiding volgen, hebben zij vanaf 1 augustus 2017 recht op kinderopvangtoeslag als hun kind naar de peutergroep gaat. Als ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, betalen zij een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Hoeveel ouders vanaf 1 augustus 2017 voor de peutergroep betalen, hangt onder meer af van hun inkomen en of zij recht hebben op kinderopvangtoeslag. Ouders kunnen nu eenvoudig zelf de kosten uitrekenen met de rekentool van Kinderopvang Walcheren.

Twaalf locaties in Veere

De peutergroep is voor kinderen tussen de twee en vier jaar. Pedagogisch medewerkers doen allerlei uitdagende activiteiten om de ontwikkeling van peuters te stimuleren, met behulp van het educatieve programma Uk en Puk. Zo worden de kinderen zo goed mogelijk voorbereid op de basisschool. Kinderopvang Walcheren heeft 33 peutergroepen op Walcheren, waarvan twaalf in de gemeente Veere.

Kinderopvang Walcheren

Kinderopvang Walcheren biedt kinderopvang aan op tientallen locaties verspreid over Walcheren. De kinderopvangorganisatie geeft kinderen tot dertien jaar de ruimte om in de omgeving waar zij wonen te spelen, te leren en te genieten, zodat ouders zorg en arbeid kunnen combineren.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!