Kinderopvang Walcheren

Deel van De Combinatie blijft voorlopig 2 weken gesloten

30 oktober 2017
Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Het multifunctionele gebouw De Combinatie in Vlissingen blijft voorlopig 2 weken voor een deel gesloten. In dit deel is een soortgelijke vloerconstructie toegepast als in de parkeergarage van Eindhoven Airport. In De Combinatie zitten onder meer een kinderdagverblijf, een peutergroep en een BSO van Kinderopvang Walcheren. Woningcorporatie l’Escaut heeft besloten om het gebouw te ontruimen, totdat er nader onderzoek is gedaan. Er is geen direct gevaar.

 

De kinderen van kinderdagverblijf Windorgel kunnen voorlopig terecht bij kinderdagverblijf Tuimelaar, aan de Alexander Gogelweg 10 in Vlissingen. De kinderen van peutergroep Windorgel kunnen voorlopig terecht bij peutergroep Zeerovers in basisschool De Branding en in het BSO-lokaal dat gevestigd is in de Ravensteinschool. Ouders worden over de verdere ontwikkelingen door de pedagogisch medewerkers op de hoogte gehouden.

BSO Windorgel

Voor BSO Windorgel heeft de ontruiming geen gevolgen. Het BSO-lokaal zit in een deel dat niet gesloten wordt, omdat hier een andere vloerconstructie is toegepast.

Constructiefout

Eind mei stortte de parkeergarage van Eindhoven Airport in. Uit het onderzoeksrapport bleek dat er een constructiefout in de vloer van de parkeergarage zat. Na het verschijnen van het rapport zijn alle gemeenten in Nederland gebouwen met een soortgelijke constructie gaan onderzoeken op zwakheden. In de Kleine Cirkel, een deel van het gebouw van De Combinatie, is een soortgelijke constructie aangetroffen. In dit deel zijn Kinderopvang Walcheren, de GGD, Porthos en Juvent gevestigd.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!