Kinderopvang Walcheren

De compensatie komt eraan

29 juni 2020

Heb je hem ook al binnen, de brief van de SVB? Rond 8 juli 2020 wordt de compensatie van de eigen bijdrage van de Rijksoverheid overgemaakt. Dit is de vergoeding die ouders (met recht op kinderopvangtoeslag) van de Rijksoverheid krijgen voor de periode dat de kinderopvang gesloten was door de coronacrisis.

 

De vergoeding wordt berekend met de gegevens, zoals die bij de Belastingdienst/Toeslagen op 6 april 2020 bekend zijn. Op www.svb.nl/opvang vind je uitgebreide informatie over de vergoeding eigen bijdrage kinderopvang. Als je inlogt met je DigiD zie je de gegevens waarmee de Belastingdienst/Toeslagen je vergoeding eigen bijdrage kinderopvang heeft berekend en het rekeningnummer waarop de vergoeding wordt gestort.

Wat als je het niet eens bent?

Heb je je gegevens gecontroleerd in Mijn SVB en ben je het niet eens met de hoogte van het bedrag? Je kunt bezwaar maken bij de Belastingdienst/Toeslagen. Let op: je schriftelijke bezwaar moet vóór 24 augustus 2020 binnen zijn bij de Belastingdienst/Toeslagen. Kijk voor meer informatie op: www.svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang/wat-als-u-het-niet-eens-bent-met-de-vergoeding.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!