1. Samen op zoek

  Ben je ervan overtuigd dat je je kind naar een gastouder wilt brengen, maar heb je nog geen idee bij wie? Kijk dan eens bij onze locaties en filter op ‘gastouder’. Daar vind je alle gastouders op een rij.

  Je kunt ook contact opnemen met het gastouderbureau van Kinderopvang Walcheren via 0118 – 62 63 50 of gastouderopvang@skow.nl. We bespreken dan je wensen om erachter te komen welke gastouder bij jou past. We willen bijvoorbeeld graag weten wat jij in een gastouder zoekt, of je vaste of flexibele opvang wilt en in welke plaats.

 2. Klik

  Als we een gastouder voor jouw kind op het oog hebben, adviseren we je om zelf met de gastouder te bellen. Zo kom je erachter of het klikt en kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

 3. Op de koffie

  Het is altijd slim om langs te gaan bij de gastouder thuis om kennis te maken. Vaak heb je al snel door of deze gastouder bij jou en je kind past.

 4. Goed geregeld

  Het inschrijven van je kind kun je direct online regelen. Vermeld bij de inschrijving voor welke gastouder je hebt gekozen. Je ontvangt van ons een bevestiging van de inschrijving en een conceptovereenkomst.

 5. Zwart op wit

  Het is tijd voor een koppelingsgesprek met jou als ouder, de gastouder en een medewerker van ons gastouderbureau.

  Tijdens dit gesprek nemen we het contract tussen jou en de gastouder door én het contract tussen jou en Kinderopvang Walcheren.

  Als je deze overeenkomst tekent, is de opvang geregeld. Ook maken we goede afspraken over de opvang, bijvoorbeeld over de voeding en de slaapjes van jouw kind. Of op welke dag hij naar de voetbaltraining moet en of hij zelfstandig naar de speeltuin in de buurt mag.

 6. Toeslag op orde

  Na het tekenen van de overeenkomsten kun je kinderopvangtoeslag aanvragen als je hier recht op hebt. Dit kun je doen via www.toeslagen.nl. Vraag de toeslag op tijd aan, anders loop je een deel mis. Hulp nodig? Neem contact op met onze afdeling Financiën via 0118 – 62 85 03.

 7. Eerste dag

  We wensen je zoon of dochter veel plezier bij de gastouder. Je mag uiteraard altijd bellen of whatsappen naar de gastouder om te vragen hoe het gaat.

Kom je er niet uit?

Je mag ons altijd bellen advies. We zijn bereikbaar via 0118 – 62 63 50. Whatsappen kan ook, naar 06 – 48 39 17 60.