Aan de rand van het dorp Arnemuiden, naast sporthal De Blikken en de sportvelden, ligt onze locatie Oleanderhof. Dit is een kinderopvanglocatie met de Bijbel. Het kinderdagverblijf, de peutergroep en de buitenschoolse opvang (BSO) zijn onderdeel van Kindcentrum Oleanderhof en gevestigd in christelijke basisschool Oleanderhof.

Christelijke identiteit

Bij kinderdagverblijf Oleanderhof is er, naast het speelgoed en materiaal dat op een reguliere kinderopvanglocatie gebruikt wordt, ook speelgoed en materiaal aanwezig dat passend is bij een christelijke levensstijl en levenswijze. Denk hierbij aan boekjes met Bijbelverhalen of over Bijbelse thema’s. De boeken, de muziek en het speelgoed passen bij de Bijbelse normen en waarden. Bij dit alles staat spelen, leren en ontdekken centraal.

Er is er één jarig!

Op de peutergroep starten we na het inloopmoment de dag samen in de kring. We beginnen met een gebed, luisteren naar een Bijbelverhaal en zingen liedjes die bij het thema of het Bijbelverhaal passen. Daarna gaan we heerlijk spelen. We krijten op het schoolbord, lezen een boek in de leeshoek, maken een puzzel, spelen in de huisjes of vermaken ons met DUPLO. En is er iemand jarig? Dan vieren we dat groots! We zingen, staan op de stoel, zetten een feestmuts op, spelen op een muziekinstrument en mogen een mooie kaart uitzoeken. Trakteren hoort er natuurlijk ook bij. Wat een feest!

Bij de peutergroep maken we af en toe uitstapjes, zoals naar het bos in de buurt of naar de speeltuin in Nieuwdorp. De ouders gaan dan gezellig mee.
Ellen Haegens, vestigingsmanager

Rennen en ravotten

De peuters hebben buiten hun eigen speelplein. Daar vinden we het heerlijk om lekker rond te rennen en te ravotten. We spelen in de zandbak, crossen rond op de trekkers, loopauto’s en fietsen en zwieren op de schommel. Is het slecht weer? Dan kunnen we onze energie kwijt in het gymlokaal van de school. Daar spelen we op de matten, kruipen we op de banken en doen we leuke kringspelletjes.

Toffe activiteiten

De BSO heeft twee lokalen, die we delen met de peutergroep en de school. In de lichte ruimtes spelen we graag in de diverse speelhoeken, zoals de huis- en bouwhoek. We spelen allerlei spelletjes, zijn fanatiek in tafeltennis en bouwen graag hutten op het schoolplein. Ook hebben we een minitrampoline, waar we lekker op kunnen springen. In de vakanties pakken we extra uit met toffe activiteiten. Wat dacht je van een work-out, een uitje naar Speelhof Hoogerzael of een workshop met proefjes?

In de schoolvakanties komen de kinderen vaak een hele dag. Dan hebben we alle tijd om samen te spelen en leuke activiteiten te doen!
Ellen Haegens, vestigingsmanager

Spelen op het schoolplein en daarbuiten

De oudere BSO-kinderen mogen zelf kiezen waar ze buiten spelen. Dit kan op het bovenbouwplein, maar ook – met toestemming van de ouders – buiten het schoolplein. Zo voetballen we graag met vriendjes uit de wijk bij de sportvelden. En wist je dat korfbalvereniging TOP Arnemuiden in de herfstvakantie sport- en spelactiviteiten organiseert waar wij ook aan mee mogen doen? Estafette, balanceren, een bal overgooien… Dat vinden we super leuk!

Bijbel centraal

Benieuwd wat een locatie met de Bijbel anders maakt dan een reguliere locatie? We vertellen het je graag.

Ellen Haegens

Vestigingsmanager

ehaegens@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Voor kinderen van 0 tot 13 jaar
  • Kinderopvang met de Bijbel
  • Gevestigd in basisschool Oleanderhof
  • Voorschoolse opvang
  • Flexibele opvang
  • Elke dag buiten
  • Gezonde voeding
  • Makkelijk parkeren