Centraal gelegen naast het park, aan de rand van de stad vind je ons christelijke / reformatorische kinderdagverblijf Zonnestraal. Deze nieuwe kinderopvanglocatie met de Bijbel opent in mei 2024. Zonnestraal is rustig gelegen tussen de Middelburgse woonwijken Rittenburg en Stromenwijk en makkelijk bereikbaar vanuit Vlissingen en de Veerse dorpen. We zitten naast kinderdagverblijf Bommes, maar hebben onze eigen ruimte, entree en ingang vanaf de straat. Zonnestraal is niet te missen, met de vrolijke gekleurde buitenmuren die vreugde en levendigheid uitstralen.

Met liefde en aandacht

Op een veilige en rustige plek bieden we een liefdevolle omgeving voor de allerkleinsten. In onze ruime grondbox kunnen baby’s in alle rust omrollen en tijgeren. We zorgen voor rust en regelmaat en creëren een fijne sfeer op de groep. Samen met speelvriendje Bas stimuleren we spelenderwijs de ontwikkeling van de kinderen. Onze locatie Zonnestraal wordt ingericht volgens het nieuwe interieurbeleid van KOW: met zachte kleuren, natuurlijke en duurzame materialen en leeftijdsgericht speelmateriaal. Ook komt er laag meubilair voor de kinderen. Lage stoeltjes, lage tafeltjes en lage kasten met speelgoed op ooghoogte. Zo kunnen de kinderen het zelf makkelijk pakken.

Taartjes in de zandbak

Ook in onze levendige tuin is er altijd iets nieuws te ontdekken. Op elke hoek wacht er wel een verrassing; kleine voetjes kunnen zich een weg banen over de zachte kronkelpaadjes die door het groene gras slingeren. Uitnodigende paaltjes dagen kleine avonturiers uit tot klimmen en klauteren. In de buitenkeuken bakken we zandtaartjes, bereid met liefde in onze ruime zandbak. En natuurlijk mag het plezier van roetsjen van de glijbaan in deze tuin ook niet ontbreken.

Bijbel als uitgangspunt

Bij kinderdagverblijf Zonnestraal is de Bijbel het uitgangspunt voor de manier waarop we met elkaar omgaan. Alle pedagogisch medewerkers hebben een christelijke levensovertuiging. De christelijke identiteit komt terug in het bidden en danken, de Bijbelverhalen die we vertellen, de liedjes die we zingen en hoe we omgaan met (christelijke) feestdagen. Ook is dit merkbaar in de omgang met elkaar, de aandacht voor de mensen om ons heen en voor de wereld waarin we leven. Voor kinderen uit een christelijk gezin sluit dit alles mooi aan op hun thuissituatie. Die herkenning zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel.

Bij Zonnestraal willen we de kinderen een vertrouwde en veilige plek bieden, waar ze telkens iets nieuws ontdekken.
Ellen Haegens, vestigingsmanager

Wist je dat?

In ons opvangaanbod streven we naar voortdurende groei en ontwikkeling. Daarom hebben we een nauwe samenwerking met Driestar Educatief. Deze samenwerking ondersteunt ons niet alleen bij scholing en het vormgeven van ons beleid, maar stelt ons ook in staat om regelmatig symposia en trainingen bij te wonen. Door ons te verbinden met deze identiteitsgebonden organisaties, versterken we onze eigen identiteit en bieden we onze medewerkers en kinderen een rijke leeromgeving. Daarnaast werken we al jarenlang nauw samen met christelijke / reformatorische basisscholen op Walcheren. Op verschillende scholen heeft Kinderopvang Walcheren een peutergroep of BSO met de Bijbel.

Enthousiast?

Ben je enthousiast over kinderdagverblijf Zonnestraal voor jouw kind? Je bent van harte welkom voor een rondleiding en kunt zelfs nu al inschrijven! Heb je vragen? Neem dan contact met de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118-61 45 32)

Ellen Haegens

Vestigingsmanager

ehaegens@skow.nl
Bijzonderheden locatie:
  • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar
  • Centraal gelegen aan de rand van Middelburg
  • Locatie met de Bijbel
  • Rustig gelegen tussen de Middelburgse woonwijken Rittenburg en Stromenwijk
  • Makkelijk bereikbaar vanuit Vlissingen en de Veerse dorpen