Opvangvormen

Peutergroep

Voor kinderen van 2 en 3 jaar


Voor u het weet, is uw kleine baby een nieuwsgierige peuter geworden. Klaar om nieuwe dingen te ontdekken en met andere kinderen te spelen. Een mooi moment voor hem of haar om naar de peutergroep te gaan.

 

Op de peutergroep hanteren we een vast programma. Zo weten de peuters wat ze kunnen verwachten. Tijdens het inloopkwartier kunt u uw kind brengen, een puzzel maken of een boekje lezen. Vervolgens kunt u afscheid nemen. Daarna is het tijd om te spelen. De pedagogisch medewerkers doen diverse spelletjes en uitdagende activiteiten met de kinderen om de ontwikkeling te stimuleren. Bijvoorbeeld spelletjes doen, poppenkast spelen, voorlezen, knutselen, liedjes zingen en bewegen. Halverwege de ochtend of middag is er een rustig moment. De kinderen drinken en eten dan wat.

 

Uk en Puk

De pop Puk is het speelkameraadje van de peuters. Puk hoort bij het educatieve programma Uk & Puk, waarmee de ontwikkeling van peuters wordt gestimuleerd.


We adviseren u graag

We helpen u graag met uw keuze voor een peutergroep. Op deze pagina ziet u alle locaties bij u in de buurt. U bent van harte welkom voor een rondleiding. Met de KOW-rekentool rekent u eenvoudig uit hoeveel de peutergroep in uw situatie kost.


Voordelen van de peutergroep

  • Uw peuter leert nieuwe vaardigheden. Zo ontwikkelt uw kind zich op allerlei vlakken (bijvoorbeeld spraak en taal, sociaal-emotioneel en motorisch).
  • De stap naar de basisschool wordt een stuk kleiner.
  • Uw peuter leert om te spelen met andere kinderen. Zo ontstaan de eerste vriendschappen.
  • Eventuele ontwikkelingsachterstanden worden tijdig gesignaleerd.

 

Goed om te weten:

  • Veel peutergroepen zitten in basisscholen, waardoor de pedagogisch medewerkers en leerkrachten van de school nauw samenwerken.
  • Peuters nemen zelf een beker drinken mee voor tussendoor. Net zoals op school. Wij zorgen voor fruit of een koekje voor de kinderen.
  • Alle peutergroepen van Kinderopvang Walcheren voldoen aan de eisen van de Wet Kinderopvang en worden regelmatig geïnspecteerd door de GGD.


Vragen of meer informatie?

Wilt u meer informatie, ontvangt u graag een informatiepakket of heeft u vragen?
Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Klantadvies. De klantadviseurs staan u graag te woord:

T 0118-614532

E klantadvies@skow.nl