Kinderopvang Walcheren

BSO’s enkele dagen dicht

15 december 2021

Het is je vast niet ontgaan dat er gisteren (14 december) weer een persconferentie over het coronavirus was. Er is besloten om de kerstvakantie voor basisschoolleerlingen te vervroegen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De belangrijkste punten in het kort:

  • De kinderdagverblijven, peutergroepen en gastouders blijven open. Hiervoor verandert er niets.
  • De BSO’s zijn van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december 2021 dicht voor reguliere opvang.
  • We bieden wel noodopvang op de BSO’s aan, tijdens de gebruikelijke VSO- en BSO-tijden.
    Voor noodopvang onder schooltijd kun je bij de school terecht.
  • De noodopvang is voor kinderen waarvan één van de ouders een cruciaal beroep uitoefent (zie de lijst van de Rijksoverheid) én op de dagen dat de opvang in de kalender van het ouderportaal Mijn KOW geregistreerd staat. De Rijksoverheid roept op om alleen gebruik van de noodopvang te maken als het echt niet anders kan. Voor kwetsbare gezinnen is er ook noodopvang.
  • Als je al weet dat je niet in aanmerking komt voor noodopvang, dan verzoeken we je om je kind af te melden via het ouderportaal of het door te geven aan de medewerkers op de groep.
  • Na de kerstdagen is de BSO weer geopend. Ook dan blijft de oproep van de Rijksoverheid om kinderen niet te brengen als het niet nodig is.

Meer informatie volgt

Ouders van BSO-kinderen ontvangen donderdag 16 december 2021 meer informatie, bijvoorbeeld over compensatie, noodopvang tijdens studiedagen en hoe we omgaan met de BSO bij scholen die maandag wel regulier open zijn. We zoeken nu afstemming met de basisscholen en zijn in afwachting van meer informatie van de landelijke Branchevereniging voor Maatschappelijke Kinderopvang.

 

We begrijpen dat dit voor ouders opnieuw een onzekere en lastige tijd is en dat er veel vragen leven. Toch vragen we je om de berichtgeving van morgen af te wachten.

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!