Kinderopvang Walcheren

BSO-kinderen reizen de wereld rond in 6 weken

7 juli 2020
Kinderopvang, kinderdagverblijf, peutergroep, buitenschoolse opvang, gastouderopvang

Australië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, de Afrikaanse savanne, de Caraïben, de natuurgebieden in Canada en Nieuw-Zeeland. Voor veel mensen ziet de zomerperiode er anders uit dan gepland. We blijven meer thuis en in Nederland. Ondanks deze bijzondere situatie gaan kinderen bij de buitenschoolse opvang (BSO) van Kinderopvang Walcheren, wel op reis deze zomervakantie. Ze maken namelijk een wereldreis van 6 weken.

 

Het hele jaar verzorgt Kinderopvang Walcheren buiten schooltijd de opvang van kinderen op de BSO. Tijdens de schoolvakanties is er extra tijd en ruimte om leuke dingen te doen met de kinderen. De BSO-activiteiten zijn ingedeeld in vier thema’s: kunst & cultuur, natuur, techniek en sport & spel. Zo is er voor alle kinderen die naar de BSO komen iets wat aansluit bij hun interessegebied.

Kennismaking met verschillende landen en culturen

Het thema van deze zomervakantie is “Een wereldreis in 6 weken”. Kinderen maken kennis met verschillende landen en culturen en krijgen een echt vakantiegevoel. Iedere week staat een continent centraal met verschillende activiteiten. Zo wordt in de week ‘Afrika’ Afrikaans voetbal gespeeld en dierenmaskers geknutseld. Tijdens de Azië-week gaan kinderen stof batikken en een riksja race houden. In de week ‘Europa’ wordt onder andere jea de boules gespeeld, vogels gespot en een kijkje genomen in de wereld van schilderkunst.

Extra activiteiten

Er worden verschillende materialen beschikbaar gesteld aan de BSO-locaties. Zo ontvangt elke BSO een vakantiepakketmet daarin materialen die te maken hebben met het thema. Ook zijn er workshops van medewerkers van Kinderopvang Walcheren die een activiteit organiseren bij de locaties en vindt iedere week een online workshop plaats van een DJ via onze Facebookpagina. Daarnaast is er een wekelijkse challenge, waarbij BSO-locaties met elkaar de uitdaging gaan. Wie maakt bijvoorbeeld de hoogste piramide en de mooiste piñata?

Heb je een vraag?
Wij helpen graag!

Ga naar contact
Nu ook via Whatsapp!